Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Egyéb hírek

Az elmúlt időszak sporthírei

Az elmúlt időszak sporthírei
2022. november 22. kedd, 08:52

Beszámolunk az októberi, szentgotthárdi sporteseményekről. 

Újra asztalitenisz bajnokság városunkban

Két éves kényszer kihagyást követően idén decemberben, a korábbiaktól kicsit rendhagyó időpontban: december 17-én szombaton tartja a helyi asztalitenisz szakosztály a hagyományos asztalitenisz versenyüket a Szentgotthárd Amatőr és Nyílt Asztalitenisz Bajnokságot. A helyszín a már megszokott VMSZC III. Béla Technikum és Kollégium tornaterme, ami egyben a szakosztály főhadiszállása is, a szakosztály itt is szeretné megköszönni az iskola hosszú évek óta tartó együttműködését és segítségét. A verseny részletes kiírást a szakosztály facebook oldalán hamarosan olvasható. A szervezők várnak minden sportkedvelő vendéget, játszanak, szurkoljanak együtt.
Készítette: SZVSE asztalitenisz szakosztály

Futóesemények


A Borbély Team csapatát Borbély Attila és édesapja id. Borbély Sándor alkotják. Az ősz folyamán több hazai és osztrák futóversenyen indultak, amelyeken számos szép eredményt értek el.
• 10. Brunnenlauf Fürstenfeld 10 km M60 korosztály: 5. id. Borbély Sándor 52:24 39.
• História Futás Kőszeg 7,8 km 1986-2002 között születettek: 4. Borbély Attila 32:16 1970 előtt születettek: 3. id. Borbély Sándor 39:42
• 22.Buschenschank Halbmaraton Loipersdorf 3 km sprint abszolút: 2. Borbély Attila 11:51 10 km M60 korosztály: 9. id. Borbély Sándor 53:54
Rendhagyó módon kezdődött a 23. Újpesti Futó és Kerékpáros Fesztivál. Idén először ugyanis a versenyszámok közé bekerült a tized-, a harmad- és a 21 kilométeres félmaratoni táv is. A versenyközpont a Halassy Olivér Városi Uszoda előtti füves területen volt. Az útvonal a Farkaserdő körüli utcákon zajlott. A versenyt reggel 8 órakor, kissé csípős időben indították. Közel 200 futó rajtolt el, köztük a szentgotthárdi Borbély Sándor a SZoESE versenyzője, aki a 12,4 km-es távon rajt-cél győzelmet aratott. Eredmény: Férfi abszolút 12,4 km: 1. Borbély Sándor SZoESE 42:38,
Készítette: SZoSE

Perfect Change Alpokalja Minitorna


A szervezők az idei év nehézségei miatt is elsődlegesen a tavalyi lebonyolításokban gondolkodnak a Perfect Change Alpokalja Kupa és kísérőtornáival kapcsolatban. A tornák tervezett dátumai:
Perfect Change Alpokalja Minitorna: 2023. január 28 - 29 és 2023. február 4. (3 játéknap)
Andante Retro-Öregfiúk Kupa időpontja: 2023.01.14. (1 játéknap)

ÁFÉSZ Női torna időpontja: 2023. január 21. (1 játéknap)
A Perfect Change Alpokalja Minitorna selejtező mérkőzései egy hétvégén zajlanának, majd a továbbjutó csapatok egy másik hétvégi napon folytatják a küzdelmeket a minél előkelőbb helyezésekért. Az Andante Retro-Öregfiúk Kupa és ÁFÉSZ Női torna pedig egy napon zajlana. A szervezők várják a csapatok jelentkezését, a versenykiírást és a jelentkezés részleteit hamarosan a torna megszokott fórumain megtalálhatják az érdeklődők.
Készítette: gá

Négy nemzet tornája - mérkőzések beszámolója


A Szentgotthárdi Sport- és Szabadidőközpont adott otthont a junior válogatottak Négy nemzet tornájának október 14-15-én. Az idei megmérettetésen a magyar, francia, dán és norvég kézilabda korosztályos válogatottak vettek részt. Az utánpótlás együttesek közül ez a korosztály számít a legidősebbnek, ezt követően már a felnőttek között versengenek az ifjú sportolók. A csapatok közel egy hetet töltöttek városunkban, akik rendkívül elégedettek voltak mindennel. A magyar csapat szakmai stábja is ismert kézilabdázókból állt össze, a szövetségi edzője a korábbi sokszoros válogatott, jelenleg az NB I-es NEKA vezetőedzője Sótonyi László, segédje a szintén sokszoros válogatottsággal rendelkező, jelenleg a Tatabánya (NB I) vezetőedzője Tombor Csaba és a kapusedző is ismert volt válogatott játékos Szatmári János voltak, a játékosok tekintetében a két legismertebb játékos a veszprémi Lukács Péter és a kapus Palasics Kristóf, érdekesség, hogy a csapat magját a NEKA csapata adja, ahol együtt dolgoznak nap mint nap a szövetségi edzővel. Az ünnepélyes megnyitót követően kezdetét is vettek a mérkőzések, az első összecsapáson a magyarok mérkőztek meg a dán együttessel, ahol egy kiélezett mérkőzésen a dán csapat bizonyult jobbnak (30-28). A pénteki nap másik mérkőzésén a Norvégia és Franciaország mérkőzött meg egymással, ahol a franciák egy kemény férfias mérkőzésen győzedelmeskedtek (31-28). A két vesztes másnap egymással játszott egymással, ahol a magyarok 32:23 megverték Norvégiát, az előző napi összecsapások győztesei mérkőzésén pedig a dánok 29-27-re múlták felül a francia riválisukat. A torna kiváló lehetőség volt, hogy felmérjék a csapatok felkészültségüket a 2023. évi német-görög korosztályos kontinenstornára az eredmény itt kevésbé volt fontos, bízunk benne, hogy ez a felkészülési torna is segíteni fogja a magyar csapat minél sikeresebb szereplését az EB-n.
Készítette: gá


Megyei Asztalitenisz Diákolimpia


Az idei évben a vasszécsenyi Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola tornaterme adott otthont a Megyei Asztalitenisz Diákolimpia Döntőjének. A versenyen több, mint 100 ifjú versenyző ragadott ütőt és versengtek egymással. A Szent Gotthárd Általános iskola három tanulója is résztvevője volt a megyei megmérettetésnek, Sarang Lotti, Németh Huba és Németh Zalán. Akik kiválóan szerepeltek Zalán ezüstérmet míg Lotti és Huba bronzérmet szereztek a 2022. évi megyei döntőben. Az ifjús sportolók felkészülését a Szentgotthárdi Asztalitenisz szakosztály segíti, a szakosztályvezető Pap Károly elmondta a gyerekekről, hogy nagyon szorgalmasak és nagy lelkesedéssel járnak a heti asztalitenisz edzésekre, ennek a munkának lett meg most a gyümölcse.
Készítette: gá

 

 

Szerző: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal