Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Egyéb hírek

Bűnmegelőzési tanácsok advent időszakára

Bűnmegelőzési tanácsok advent időszakára
2020. december 02. szerda, 06:40

Az advent szó jelentése eljövetel, amely a latin adventus Domini (az Úr eljövetele) kifejezésből származik. A Jézus születésére való várakozás a felkészülés és a reménykedés időszaka. A karácsony előtti negyedik – vagy más megfogalmazás szerint Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső – vasárnap és december 25. közötti négyhetes „szent idő” a karácsonyra történő lelki felkészülés ideje.

Ahhoz, hogy jogsértés ne zavarja meg a karácsonyi készülődést és az ünnepi hangulatot, kérjük, fogadja meg tanácsainkat!
- Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmasabb helyen tartózkodik!
- Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara tetejére, táskája külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el, amelyet szorosan testközelben tartson!
- Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy kosárban!
- Bankautomata használata előtt ellenőrizze a kártyabefogadó, illetve a készpénzkiadó nyílás sértetlenségét! Bankkártya használata esetén PIN kódját ne írja fel sehova, legyen körültekintő a készpénzfelvételkor, illetve fizetésnél!
- Ne hagyjon értéket gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
- Üres táskát sem ajánlott az autóban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után veheti észre, hogy nem zsákmányolt semmit. A gépkocsi feltörése a bosszúságon túl jelentős anyagi kárt is jelent.
- Ne hagyja őrizetlenül a járművét, ha a megvásárolt árut csak látható helyre tudta elpakolni autójában, hiszen, aki figyelte Önt, fel is törheti gépkocsiját!
- Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!


Békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Bűnmegelőzési Alosztálya!

 

 

Forrás: Vas Megyei Rendőrség