Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIII. évfolyam 5. szám
Egyéb hírek

Felhívás - Kék zsákos gyűjtés

Felhívás - Kék zsákos gyűjtés
2019. augusztus 21. szerda, 13:40

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal felhívja a T. Lakosság figyelmét, hogy Szentgotthárd városban 2019.07.01-től az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) látja el a kommunális és szelektív hulladékgyűjtési feladatokat. A szelektív gyűjtés esetében 2019. augusztus hónaptól új gyűjtési mód került bevezetésre, melyről a Szolgáltató az alábbi tájékoztatást tette közzé:

A házhoz menő szelektív gyűjtés során a háztartásokban keletkezett műanyag-, fém- és papírhulladék szakszerű kezelését indítják el. A műanyag és a fém csomagolási hulladékot a sárga, a papírhulladékot a kék színű zsákba kell helyezni. Azon településeken, melyeken szelektív gyűjtősziget található a műanyag, papírhulladék és üveg gyűjtésére szolgáló edényeket a szelektív hulladékgyűjtés napján ürítik. Háztartásonként 2 db sárga és 1 db kék zsákot biztosítanak. A gyűjtési napokon kihelyezett zsákok helyett cserezsákot biztosítanak.

A szétválogatott hulladék összelapítva és szárazon kerülhet a zsákokba!

A megtelt zsákokat összekötve, reggel 6 óráig, kell az ingatlan elé kihelyezni. Csak a megfelelő hulladékkal megtöltött zsákokat szállítják el. Nagymennyiségű háztartási csomagolási hulladék elszállítására egyedi ajánlatot kérhetnek a Szolgáltatótól a zsákon feltüntetett telefonszámon.

Sárga színű, 130 literes zsákba összelapított, száraz műanyag - és fém - csomagolási hulladék gyűjthető:

- PET palack, mosószeres flakon, műanyagkupak, fólia, szatyor, nejlonzacskó, gyümölcsleves- és tejes italos kartondoboz (Tetra Pak),

- Fém üdítős- és sörös doboz, fém konzerves doboz.

Kék színű, 80 literes zsákba papírhulladék gyűjthető:

- Újságpapír, magazin, reklámanyag, csomagolópapír, iskolai füzet fólia nélkül. A kartondoboz és tojástartó kötegelve a zsák mellé is kihelyezhető.

További információkért keresse fel a Szolgáltató Ügyfélszolgálati Irodáját vagy honlapját (www.stkh.hu).

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal