Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Egyéb hírek

Szentgotthárdi diákok kirándulása

Szentgotthárdi diákok kirándulása
2019. április 03. szerda, 11:19

„Már tavaly és tavalyelőtt is néztem a tévében a riportokat a Tuning Show-ról, most pedig személyesen itt lehetek” – lelkesedett egy szentgotthárdi diák, miközben 40 társával és a kísérő tanárokkal együtt néztük a Magyarok a világ járműgyártásában elnevezésű kiállítás megnyitóját. A több, mint négy órás buszozást követően elhangzott lelkes nyilatkozat talán a legjobban írja le azt az élményt, amiben a Szentgotthárdi Széchenyi István Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Gimnázium valamint a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola diákjainak volt része a múlt hétvégén.

A szentgotthárdi Opel gyár és a budapesti Opel értékesítési központ közös szervezésében egy autóbusznyi gotthárdi hátrányos helyzetű gyerek számára kirándulást szerveztünk a fővárosba. Így azok a diákok, akik valószínűleg ritkán jutnak ilyen lehetőséghez, meg tudták látogatni az ország egyik legnagyobb autós eseményét, a tuningolt autócsodák kiállítását.

A diákok megismerkedhettek a kiállított csillogó-villogó új autócsodákkal, az autótuningolás különleges szubkultúrájával, gyönyörű és korukat büszkén viselő oldtimerekkel, a járműgyártás magyar vonatkozásaival, egyszóval mindazzal, ami ezen a rendezvényen bemutatásra került. Elvégre az autó nem csak egy termék, egy szállítmányozási eszköz, hanem egy sokrétegű fogalom, amelyhez az emberek érzelmileg is kötődnek és ennek a kötődésnek különböző módon adnak hangot.

Bízunk benne és reménykedünk abban, hogy a kiránduláson résztvevő gyerekek valamelyikében talán megfogalmazódott egy gondolat, egy szándék, hogy ő szeretne lenni a jövő autóipari mérnöke vagy egy jövendő formatervező, aki új utakat fog törni az iparágban. Amennyiben ez így van, máris elértük célunkat. Minden esetre a késő este hazatért diákok között voltak olyanok, akik az esetleges jövő évi kirándulásra már előjegyezték magukat!

Forrás: Opel Média