Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Egyéb hírek

ÚJRA ITT A KÉTÉVENKÉNTI EMLŐSZŰRÉS, A MAMMOGRÁFIA

ÚJRA ITT A KÉTÉVENKÉNTI EMLŐSZŰRÉS, A MAMMOGRÁFIA
2018. február 06. kedd, 09:30

A 45-65 év közötti nőknek 2 évente ajánlott emlőszűrésen részt venni. A szentgotthárdi háziorvosi körzetek páciensei február 12.-től kezdődő időpontokra kapnak névre szóló meghívót (körzetenként) a szervezett népegészségügyi szűrésre. Ha a feltüntetett napon nem tud valaki elmenni, a meghívó más szűrési napra is érvényes hétfő, kedd, szerdai napokon 13-17 óra között.

A szűrés helye a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház, Radiológiai Osztály (fehér épület I. emelet). Aki még nem vett részt ilyen vizsgálaton és szeretne többet megtudni róla, információt talál a www.markusovszky.hu honlapon a Központi Radiológiai Osztály járóbeteg szakellátását bemutató részénél (interneten megtekinthető a Városi TV riportja, ami bemutatja az új szombathelyi géppel történő szűrést). A vizsgálat ingyenes, az útiköltséget az egészségbiztosítási pénztár a háziorvostól kért utazási utalvány ellenében megtéríti.

 

A mammográfiás szűrés egy speciális röntgenvizsgálat, ez az egyetlen módszer, amely képes kimutatni a még nem tapintható, korai stádiumban lévő daganatot. A vizsgálat nem fájdalmas (az átlagnál érzékenyebb mellűeknek lehet kellemetlen érzés néhány másodpercig). Az időben felfedezett elváltozás gyógyítható, általában az emlő teljes eltávolítása is elkerülhető korai kezelés esetén.

 

Előfordulhat, hogy nem érkezik meg időben az értesítés, ezért ha a 45 - 65 év közötti korcsoportba tartozik, de nem kapott meghívólevelet, keresse a 94/506-312-es telefonszámon a megyei szűrési koordinátort.

 

Ha valaki nem a 45-65 éves korosztályba tartozik, de elváltozást észlel emlőjén, kérjen háziorvosától beutalót és jelentkezzen a 94/515-638 vagy 94/311-542/5435 mellék telefonszámon előre egyeztetett időpontban vizsgálatra a szűrőcentrumban.

 

ÉLJEN AZ INGYENES SZŰRŐVIZSGÁLATI LEHETŐSÉGGEL!

 

Körmendi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály

Forrás: Körmendi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály