Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

A polgári védelem nemzetközi világnapja alkalmából kapott elismerést Huszár Gábor polgármester

A polgári védelem nemzetközi világnapja alkalmából kapott elismerést Huszár Gábor polgármester
2021. március 03. szerda, 08:47

A polgári védelem nemzetközi világnapjának tiszteletére koszorúzást és ünnepséget tartottak március elsején a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A rendezvény keretében elismerések átadására is sor került, Huszár Gábor polgármester a lakosság védelme és a katasztrófavédelem érdekében hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül oklevélben részesült. 

Az országos ünnepség első momentumaként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató hatósági és megbízott gazdasági helyettese társaságában, utánuk dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő, valamint a tervezési és védelmi igazgatási, illetve a veszélyhelyzet-kezelési főosztály vezetője, végül dr. Endrődi István ny. tűzoltó ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnöke megkoszorúzta a légoltalom és a polgári védelem hősi halottainak a főigazgatóság aulájában található emlékhelyét.

Mindezek után Tóth Ferenc országos polgári védelmi főfelügyelő ünnepi köszöntőt mondott, amelyet követően a főigazgatóságon és az igazgatóságokon többen elismerést vettek át, amelyet a virtuális ünnepség többi résztvevője online kapcsolaton keresztül követett figyelemmel. 

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, igazgató, Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári védelmi Szövetség elnöke, továbbá Seper András tű. ezredes, igazgatóhelyettes és Horváth Zoltán tű. alezredes, gazdasági igazgatóhelyettes megkoszorúzta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében lévő Polgári Védelmi Emlékfalat. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a polgári védelem napja alkalmából a katasztrófavédelem önkéntes támogatásáért emlékérmet adományozott Józsa Miklósnak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatósága üzemeltetési és fenntartási osztály vezetőjének. Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a polgári védelem napja alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott Sásdi Imre alezredesnek, a Magyar Honvédség 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj parancsnokának. Az elismeréseket Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a polgári védelem világnapja alkalmából a lakosság védelme és a katasztrófavédelem érdekében hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül Szent Flórián emlékplakettet adományozott Bedi Ákosnak, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Elnökének. 

Igazgatói ajándéktárgyat és elismerő oklevelet adományozott 

  • Boór Sándornak, Szombathely Megyei Jogú Város közbiztonsági referensének,
  • Huszár Gábornak, Szentgotthárd város polgármesterének,
  • Kedves Rudolfnak, Kemenesalja Járási Önkéntes Mentőcsoport parancsnokának,
  • Kiss András Attilának, Jánosháza város polgármesterének,
  • Nagy Tibornénak, a Vépi Közös Önkormányzati Hivatal közbiztonsági referensének,
  • Nemes Miklósnak, a Séi Közös Önkormányzati Hivatal megbízott jegyzőjének,
  • Őr Zoltánnak, Őriszentpéter város polgármesterének,
  • Pászthory Istvánnénak, Gersekarát község polgármesterének és
  • Szabó Józsefnek, Répcelak Város polgármesterének.

 

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés