Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Hírek

A szentgotthárdi élményközpontban végezték a tesztvezetést

A szentgotthárdi élményközpontban végezték a tesztvezetést
2020. augusztus 24. hétfő, 09:24

A korábbi katonai változatok tapasztalataira épülve most katasztrófavédelmi célra készült el három speciális képességekkel felszerelt Komondor, könnyű páncélvédettséggel rendelkező, duplafülkés jármű, melyek a cserélhető felépítményes megoldásnak köszönhetően többek között tűzoltásra, műszaki mentési feladatok végrehajtására is alkalmasak.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2018-ban hirdetett nyílt tendert 3 db speciális többcélú jármű beszállítására, amelyet a Gamma Zrt. nyert meg Allison automata sebességváltóval felszerelt Komondor típusú járműveivel. A RAL3000 tűzpiros színben pompázó speciális járműveket ünnepélyes keretek között adták át a szervezeteknek. A Gamma Műszaki Zrt. 2010 óta fejleszti Komondor típusú többfunkciós, könnyű páncélvédettségű járműveit, melyekhez alapfelszerelésként Allison automata sebességváltót ajánl. Az Allison Transmission szentgotthárdi élményközpontjában 2018. évben megrendezett bemutatón már jelen volt több lehetséges vásárló, akik a helyszíni tesztvezetés során első kézből szerezhettek tapasztalatot az Allison automataváltóval felszerelt járművek kezelhetőségéről, üzemeltetési előnyeiről. Zsitnyányi Attila, a Gamma Zrt vezérigazgatója a Komondor járműcsalád első terveitől a jelenleg átadott autók kivitelezéséig követte a fejlesztési és gyártási folyamatot. Mint mondta: “Az Allison váltók megbízhatóan teljesítenek még extrém körülmények között is, a jármű kezelését pedig egyszerűvé teszik, ezért nyugodt szívvel ajánlottuk a tenderen, s biztosak vagyunk abban, hogy megbízhatóan fogják tenni a dolgukat minden olyan helyzetben, ahol emberek élete a tét.” A 3 db RDO-4336 Komondor, 6x6 kerék meghajtásos jármű mindegyike két különböző felépítménnyel került az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományába. A járművek hajtásláncában kiemelt szerepet tölt be az Allison 4000 Series™ SP-PR típusú automata sebességváltó, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a feladatot végrehajtó, mentésben dolgozók gyorsan és biztonságban érjenek a műveleti területre akkor, amikor minden pillanat számít. A többfunkciós, dupla fülkés nehéz terepi alapjármű a katasztrófavédelmi szervezetek széles körben bevethető beavatkozó eszköze lehet. Eltérő cserefelépítmények alkalmazásával lehetőséget teremt a vízszegény területeken a vízutánpótlás megoldására, speciális feladatok ellátására, vagy akár önálló beavatkozó járműként is bevethető. A jármű könnyű páncélvédettsége, zárt kialakítása védettséget biztosít a 6 fős személyzetnek ezzel megteremtve a növelt kockázatú területeken történő biztonságos munkavégzés feltételeit.

Az átadás során a járművek kulcsait három regionális feladatokat is ellátó parancsnokság – a Csongrád-Csanád megyei, a Fejér megyei és a Szabolcs-Szatmár megyei – vehette át. Mint Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese elmondta: „Az európai színvonalú berendezésekkel felszerelt járművek megkönnyítik, és biztonságossá teszik a katasztrófavédelmi egységek munkáját, ezáltal közvetve a magyar emberek élet- és vagyonvédelmi biztonságához is hozzájárulnak.” Az Allison sebességváltók egyik előnyös tulajdonsága, hogy a vevő igényeire szabva, egyedi beállításokat tesz lehetővé, melyet jelen esetben a Gamma Zrt és az Allison magyarországi képviselete, a Liberatus Kft. munkatársai közösen végeztek el. „Cégünk az elmúlt 100 éves múltja során több mint hétmillió sebességváltót gyártott és értékesített. Ezek összességét van alkalmunk felhasználni ma ahhoz, hogy a jelenleg gyártott modelleket a legkeményebb munkákra, a legkíméletlenebb körülmények között is használhassák vásárlóink” – mondta Sjoerd Vos, az Allison Transmission európai, és közép-kelet afrikai (EMEA) piacokért felelős marketing igazgatója.

Forrás: Allison Transmission Szentgotthárd
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés