Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

A város tíz ikonikus épületére kerültek információs táblák

A város tíz ikonikus épületére kerültek információs táblák
2022. július 15. péntek, 12:53

Nagy érdeklődés mellett került sor az épületinformációs táblák avató ünnepségére a Móra könyvtár előtti téren. A 2021. évben megjelent Hungarikum pályázat keretében, az Agrárminisztérium, a Hungarikum Bizottság és Szentgotthárd Város Önkormányzata támogatásának köszönhetően elkészült táblákat V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője és Huszár Gábor polgármester adta át.

V. Németh Zsolt miniszterelnök biztos, a térség országgyűlési képviselője hosszan méltatta a város értékmegőrző tevékenységét, elismeréssel szólt a Honismereti klub munkásságáról is.

Huszár Gábor polgármester emlékeztetett, ez a fejlesztés illeszkedik ahhoz a folyamathoz, amely az értékek megismertetését célozta meg. A Pável Ágoston Múzeum folyamatos fejlesztése, kiállítások, kiadványok mellett ma már kültéri üveg információs táblák és várkertben kialakított „A ciszterek mindennapjai" tanösvény is segíti a város fontos épületeinek, történelmi mérföldköveinek megismerését. Az önkormányzat által elnyert és megvalósított projekt keretében most a város jellegzetes épületeire kerültek olyan információs táblák, amelyek bemutatják az épületek történetét, egykori nevezetes lakóit, az épületekben egykor folyó tevékenységet. Ismertette is a jelenlévőkkel az épületeket, ahova táblák kerültek, ezek:

- egykori járásbírósági épülete (Deák Ferenc u. 16.)

- egykori takarékpénztár (Kossuth Lajos u. 7.)

- egykori községháza (Deák Ferenc u. 1.)

- egykori Weidlich Lajos ház (Kossuth Lajos u. 12.)

- egykori takarékbank épülete (Deák Ferenc u. 4.)

- egykori Klein Kávéház és Kaszinó (Széll Kálmán tér 14.)

- egykori Wellisch nyomda épülete (Deák Ferenc u. 3.)

- egykori elemi iskola épülete (Széll Kálmán tér 2.)

- egykori Korona Vendégfogadó (Kossuth Lajos u. 1.)

- (Csákányi László) Filmszínház (Hunyadi út 1.).

Elmondta továbbá, hogy minden táblán QR kód is található, amely egy olyan weboldalra mutat, ahol 4 nyelven (magyar, angol, német és szlovén nyelven) olvashatunk az épületekről. A weboldalon egy térkép funkciót is kialakítottak, amely segíti az érdeklődőket az épületek felkeresésében. Legfőbb célja, hogy - a hozzánk érkező turisták mellett - a helyi lakosság is minél jobban megismerje Szentgotthárd értékeit. Huszár Gábor megköszönte azok munkáját is, akik közreműködtek a megvalósításban: a Honismereti Klub valamennyi tagjának és vezetőjének, Molnár Piroskának a szöveges tartalom előkészítésében való közreműködést. (Elsősorban: Bíró Mercédesz, Csuk Ferenc, dr. Frank Róza, dr. Gábor László, Horváth Zsuzsanna, Szepesiné Fuisz Erika, Katona Beáta és Molnár Piroska.) A Virtuart Kft.-nek a kivitelezést, Kozó-Német Eszternek a pályázat lebonyolításában való segítséget, Csilinkó Gábornak a weboldal kialakítását. A polgármester külön kiemelte a kezdeményezőt és mint az ilyen típusú városi fejlesztések legfőbb motorját-koordinátorát, dr. Gábor Lászlót.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés