Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Arany és kiemelt arany minősítéssel értékelték a fúvósok nagysikerű koncertjét

Arany és kiemelt arany minősítéssel értékelték a fúvósok nagysikerű koncertjét
2022. május 03. kedd, 15:19

A Covid-járvány miatt, hosszabb kihagyások után állt közönség elé Szentgotthárd Város Fúvószenekara április 30-án, Szentgotthárdon a Színházban. Az előadás egyúttal minősítő koncert is volt, a zenekar koncertfúvós „B kategóriában” arany, szórakoztató zene „B kategóriában” kiemelt arany minősítést kapott. A rendezvényen adták át az „Év zenésze” elismerést is.

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület égisze alatt működő fúvószenekar a város legrégebbi civil egyesülete, amely 116 éves múltra tekint vissza. 25 éve vezeti a csoportot Rápli Róbert karnagy. A „Magyar vér” című indulóval nyitották a programot, majd Hrabovszky-Orth Katinka, a PKKE elnöke köszöntötte a hallgatóságot, köztük a háromtagú zsűrit (amelynek elnöke Ella Attila a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség alelnöke volt). A műsorvezető elmondta, a zenekar negyedszer vállalja a kategóriás megmérettetést.

Öt-öt számot adtak elő, klasszikus és modern fúvószenét, átiratokat, filmzenét játszottak a műfaji követelmények szerint. Gulyás László: Széki Muzsikájával folytatták a minősítést, Rápli Péter, a grazi művészeti egyetem mesterképzőjének végzős hallgatója klarinétszólót játszott. A darabok között volt olyan, amely nagyfokú szakmai felkészültséget követelt, például a kortárs zenék közül James Barnes Appalachian Nyitánya „amely virtuóz futamokra készteti a muzsikusokat, különösen a fafúvósokat” – hallhattuk a koncert konferanszától.

A szórakoztató zene blokkja előtt röviden összefoglalták a zenekar történetét, 35-40 amatőr zenész alkotja az együttest, amelynek művészeti vezetője és karnagya 1997-től Rápli Róbert. A minősítő koncert második részében három filmzenei átirat és két szving szám szerepelt. Most is, mint mindig, amikor a karnagy Magyar rajzfilmslágerek egyvelege szerepel a szentgotthárdiak repertoárján, vastapsot kaptak a zenészek.

Szünet után a zsűri döntését Ella Attila adta közre: „csak szépet és jót tudok mondani a zenekar teljesítményéről”, majd a közönség örömünneplése közben átadta az arany, és a kiemelt arany minősítést tanúsító oklevelet.

Az átadás után Bedőcs Gábor, a Szentgotthárd Fúvóskultúrájáért Egyesület elnöke megköszönte a támogatásokat a szentgotthárdi vállalkozóknak, a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnek és Szentgotthárd Város Önkormányzatának, valamint Károly Andrea egyesületi titkárnak, aki segített felkutatni és megírni a pályázatokat.

Labritz Béla alpolgármesterként és zenészként is kifejezte elismerését, és átadta Rápli Róbertnek a Szentgotthárd város polgármesterének díszoklevelét. 

A továbbiakban Bedőcs Gábor ismertette a jubilánsok – 10-15-20-25-35 – éve zenekari tagok nevét. Közülük a legrégebb óta zenélnek az együttesben: Baranyai László, Sarang Ferenc és Dancsecs Balázs. Titkos szavazáson a 2021. év „Év zenészének” választották Hoffmann Ludwig trombitást.

A koncert végén újabb, ismert lendületes számokkal örvendeztették meg a hálás közönséget.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés