Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Átadták a felújított járdát Máriaújfalu városrészen

Átadták a felújított járdát Máriaújfalu városrészen
2024. január 30. kedd, 13:49

Kedden délelőtt egy rövid ünnepség keretében adták át Szentgotthárd-Máriaújfalu városrészen a felújított járdát, amelynek egy része pályázati, nagyobb szakasza pedig önkormányzati forrásból valósult meg.

A rendezvényen dr. Sütő Ferenc, Máriaújfalu városrészi képviselője köszöntötte a résztvevőket. Beszédében arra emlékeztetett, hogy a városrészen többévtizedes problémát jelentett a rossz minőségű utak mellett a balesetveszélyes járdaszakaszok megléte. Elmondta, hogy az elmúlt 8-10 évben jelentős fejlesztések valósultak meg Máraiújfaluban. Az egyik megkezdett beruházás magával hozta tulajdonképpen a következő felújítást: a szennyvízhálózat kiépítését követően megtörtént a máriaújfalui út teljes burkolathelyreállítása, az ahhoz kapcsolódó mellékutak állagának javítása, a Kis utca teljes szakaszának újraaszfaltozása és végül egy, a települési csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztését szolgáló TOP-os pályázat részeként a máriaújfalui út környezetének vízrendezése és az úttal párhuzamosan haladó járda egy részének felújítása is. Megköszönte Huszár Gábor polgármesternek, a képviselő-testületnek, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal dolgozóinak, különösen Doncsecz András városüzemeltetési vezetőnek és Kozó-Németh Eszter pályázati ügyintézőnek, továbbá a kivitelezőnek a beruházás megvalósulása érdekében végzett munkáját.

A projektet Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere ismertette részletesen. A máriaújfalui járda 1158 méteren újult meg, ebből 240 méter a „Szentgotthárdi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése” című projekt részeként, 918 méter pedig az önkormányzat saját forrásából valósulhatott meg. A TOP-2.1.3-16-VS1-2021-00030 azonosítószámú „Szentgotthárdi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése” című projekt részeként Szentgotthárd-Máriaújfalu városrészen több fejlesztést is végrehajtott az önkormányzat, így a Máriaújfalui út környezetében a közút mellett futó nyílt árok helyett zárt csapadék-elvezető csatorna, illetve beton folyóka épült, rácsos víznyelő aknákkal, és a járda helyreállítására is sor került. Huszár Gábor polgármester is megköszönte az összesen közel 140 millió forintos máriaújfalui fejlesztésben közreműködők munkáját. A vízjogi engedélyes és kiviteli terveket a Solvex Kft. készítette, a kivitelező Bugovics János vezetésével a Vízéptek Bt. volt, a műszaki ellenőri feladatokat a Szemes és Fia Kft. képviseletében Szemes Tamás látta el.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés