Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Átadták a legújabb bölcsődei fejlesztéseket

Átadták a legújabb bölcsődei fejlesztéseket
2023. október 26. csütörtök, 15:34

Szentgotthárd Város Önkormányzata még 2019-ben nyújtott be pályázatot a Szentgotthárdi Tótágas Bölcsőde férőhely-bővítésére. A nyertes projekt keretében lehetőség nyílt a bölcsődében új férőhelyek létrehozására, tornaszoba, baba-mama szoba és új parkolóhelyek kialakítására, valamint egyéb fejlesztések, felújítások megvalósítására. 

 

Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00012

Kedvezményezett: Szentgotthárd Város Önkormányzata 9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 11.

Projekt összköltsége: 201.067.302,- Ft

Támogatás: 199.622.375,- Ft

Támogatási szerződés hatálybalépése: 2020.06.17.

Projekt tervezett befejezése: 2023.06.17.

Szentgotthárd Város Önkormányzata 2019-ben pályázatot nyújtott be a Szentgotthárdi Tótágas Bölcsőde férőhely-bővítésére. A TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00012 számú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 2020-ban 153,9 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban, majd 2021-ben további 45,6 millió forint többlettámogatásban részesült. Az Önkormányzat 1,4 millió forint önerővel egészítette ki a megvalósítást.

A TOP-1.4.1-19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése konstrukció keretében lehetőség nyílt a bölcsődében új férőhelyek kialakítására. Szakmai szempontok figyelembevételével az új férőhelyeket/új csoportszobát a mostani tornaszoba bővítésével és felújításával alakította ki az intézmény. Ehhez a szobát 10 m2-rel, valamint a teraszt 10,46 m2-rel bővítették és a helyiség belsőt felújították (padozatcsere hőszigeteléssel, ajtó cseréje, előtér, közlekedő felújítása). A helyiség mérete így 50,41 m2-re bővült és 12 új férőhelyet hozott létre. Az ellátáshoz új bútorok, eszközök beszerzése is megtörtént.

Az új mozgásfejlesztő szoba (tornaszoba) kialakítására hozzáépítéssel, az épület nyugati irányú, az eddigi szerkezetet követő, láncszerű bővítésével volt lehetőség. A kb. 80,46 m2-es bővítményben tornaszoba, játéktároló, sószoba, takarítószer tároló kapott helyet, meglévő helyiség átalakításával pedig gyermekmosdó és közlekedő került kialakításra. Két babakocsi és gyermek kerékpár tárolót, valamint egy közlekedő folyosót – a láncszerű épületen való átjárás könnyítésére - a légudvarokból történő leválasztással alakítottak ki. (Az akadálymentes bejárat, akadálymentes mosdó és 1 db parkolóhely korábban már kiépült.)

A mozgásfejlesztő szobához fejlesztő eszközök, berendezési tárgyak, továbbá udvari játékok és játéktároló beszerzésére is sor került.

A projekt keretében egyéb felújítási és átalakítási munkák is történtek:

-      gyermek WC és kézmosó kialakítása tároló helyiségből a játszóudvari bejáratnál, a szélfogóból nyílóan, a játék közbeni tisztálkodás megkönnyítésére,

-      mosoda-szárító és vasaló helyiségek átalakítása; gyermeknevelői helyiségben baba-mama szoba kialakítása,

-      személyzeti közlekedők burkolat felújítása,

-      tároló szekrények felújítása,

-      árnyékolók (redőnyök) a csoportszobák ablakaira, teraszajtókra a bölcsőde által használt nevelési egységekben,

-      tűzjelző rendszer kiépítése,

-      az épületbővítésből fakadó belső park-, játszóudvar-, kert bővítése, a meglévő teljes felújítása, fejlesztése (játékok, meglévő játékok alá pl. gumiburkolat, járdák felújítása),

-      udvari csapadékvíz-elvezetés kiépítése,

-      külső közmű átalakítások, közlekedésfejlesztések (a járdaszakaszok térkövezése, 14 db új parkolóhelyek kialakítása a főbejáratnál).

Az előkészítési, tervezési, engedélyeztetési és közbeszerzési időszakot követően a felújítási munkálatok közel egy évig tartottak, a használatbavételi eljárás lezárásával pedig az intézmény gyermekei használatba vehetik az új helyiségeket, a tornaszobát.

A projekt hivatalos átadására 2023. október 25-én került sor. Huszár Gábor Szentgotthárd város polgármestere köszöntőjében összefoglalta a projekt életútját, bemutatta az elkészült fejlesztés elemeit. Dr. Kondora Bálint a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke beszédében méltatta a város újabb megvalósult TOP-os fejlesztését. Az átadást jelképező nemzetiszínű szalagot dr. Dancseczné Kovács Tünde intézményegység-vezetővel együtt vágták át. A bővítést Bodorkós Imre plébános áldotta meg, átadva a lelkész asszonyok jókívánságait. Végezetül a résztvevők bejárták az épületet megtekintve az új helyiségeket: tornaszobát, gyermekmosdót, sószobát, bővített csoportszobát, a már meglévő, de most felújított helyiségeket és a játszóudvart.

A projektről bővebb információt www.hivatal.szentgotthard.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kozó-Németh Eszter projektmenedzser: palyazat2@szentgotthard.hu +36-94/553-037

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés