Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Átadták a Máriaújfalu és Farkasfa közötti megújult útszakaszt

Átadták a Máriaújfalu és Farkasfa közötti megújult útszakaszt
2022. március 25. péntek, 10:44

 

Március 24-én átadták az Őriszentpéter-Máriaújfalu összekötő útnak a Farkasfa-Máriaújfalu térségében felújított szakaszát. A 3,3 kilométeres út építése 579 millió forintba került, a Magyar Falvak Útfelújítási Program keretében készült. Az erdők között kanyargó úton tartott avatáson önkormányzati képviselők is részt vettek.

 

 

Szentgotthárd-Máriaújfaluban a csatornázás befejezése után 2018-ban és 2019-ben kapott új aszfaltburkolatot az út, a településen átvezető hepehupás közút folytatása ezután még nagyobb kontrasztot mutatott, hangzott el az orfalui, szalafői útelágazónál tartott sajtótájékoztatón.

Huszár Gábor szentgotthárdi polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd V. Németh Zsolt a térség országgyűlési képviselőjének lobbi tevékenységét, és Vörös Gábor farkasfai önkormányzati képviselő elszántságát, lobbbizását emelte ki. Turisztikai szempontból is jelentős a beruházás, az Őrség és a Hársas-tó kapujában. „Évek óta hangoztatjuk, hogy a Rába-völgyét össze kellene kötni a Zala-völgyével. Különleges útszakaszon el lehetne jutni a Kis-Balatonig, onnan délre a Muravidékre, végigkerékpározhatnánk az osztrák-szlovén határig, egészen Bad-Radkesburgig, majd északon Feldbachtól a Rába vonalán visszaérhetnénk Szentgotthárdra. Ez kuriózum lenne, nemcsak hazánkban, hanem egész Európában. Azt szeretnénk, ha nemcsak kerékpárutak épülnének, hanem az alsóbbrendű utak készüljenek olyan minőségben, hogy kerékpározni is lehessen ott. Az erdők övezte farkasfai szakasz páratlan szépségű, és turisztikai szempontból is rendkívül hasznos.”

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a hozzá tartozó 127 település minden útját nem ismerheti, Vörös Gábor azonban kitartóan lobbizott a helyi érdekekért. „Akármilyen sok pénz jutott az utóbbi években a négyszámjegyű, kisebb forgalmú utakra, minden igényt nem lehet egyszerre teljesíteni, az erőforrásokat szétforgácsolni pedig nem érdemes. Jó példa az ütemezett felújításra a Körmend-Ják közötti szakasz, ami több forrásból, több ütemben újult meg, fölfűzve a településeket, javítva az ott lakók életminőségét. A szentgotthárdi projekt házigazdája a Magyar Közút Nonprofit Zrt. volt, a Duna Aszfalt Út-és Mélyépítő Zrt.-vel kötött szerződést a munkák elvégzésére. A kivitelezők jó munkát végeztek, ebben a térségben is a módszeres fejlesztésre törekszünk. Sokan járnak ezen az úton szentgotthárdi munkahelyekre, itt van a Hársas-tó turisztikai szempontból is jelentős a beruházás. A jövőben is folytatódnak a felújítások, már a tervezőasztalokon van a Szentgotthárd-Felsőszölnök közötti 16 km-es út, és a Szentgotthárd-Kétvölgy közötti 9 kilométeres út felújítása, mintegy 6 milliárd forintos fejlesztéssel lehet számolni.”

Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója ismertette a beruházás műszaki paramétereit. „Máriaújfalu és Farkasfa között 3,3 km-es szakaszon végeztük az út felújítását 2021 nyarától, a Magyar Falu Program keretében 579 millió forintos állami támogatással. Több évtized után kapott új stabil és megerősített burkolatot az útfelület. A Hársas-tó buszmegállónál az öblök burkolata, valamint a leszálló peronok szintén megújultak. A munkálatokat árokrendezés, az átereszek tisztítása, padkafeltöltés és a korábban létesült ökológiai átjárók környezetében a szalagkorlátok cseréje zárta. Az új szélességjelzők elhelyezése korlátozott látási viszonyok között az út szélének jobb észlelhetőségét, ezáltal a forgalombiztonságot is szolgálja.”

Vörös Gábor, Szentgotthárd-Farkasfa helyi önkormányzati képviselője megköszönte a lobbizást és a munka jó minőségű elvégzését.

A sajtótájékoztató végén, rögtönzött vendéglátáson alkoholmentes pezsgővel ünnepelték meg az út átadását.

Fotó: Bana Ferenc

 

Szerző: Treiber Mária
Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés