Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Átadták a várkerti játszóeszközt

Átadták a várkerti játszóeszközt
2020. október 27. kedd, 16:36

Szentgotthárd Város Önkormányzata 2019. december 31-én nyújtott be pályázatot az Őrség Határok Nélkül LEADER helyi akciócsoport által kiírt „Térségi turisztikai attrakciófejlesztés”, VP6-19.2.1.-68-2-17 kódszámú felhívásra a Vidékfejlesztési Program keretén belül. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, Támogatói Döntés 2020 júniusában érkezett meg az Önkormányzathoz. A maximális elszámolható költség több, mint 18 millió Ft, a támogatási intenzitás 60%-os, az Önkormányzat önereje 7,7 millió Ft. 

A projekt két részből áll össze, amelynek egyik eleme a most átadott kombinált játszóvár. A támogatás jelentős részét a játszóvárra használta fel az Önkormányzat, az elem értéke összesen 15 millió Ft volt. A 6+ korosztály számára, acélból készült, kombinált, mászásra, egyensúlyozásra, ügyességfejlesztésre és űrhajós szerepjátékra alkalmas, kalandparki elemeket is tartalmazó játék. A játékon mászófalak, pihenő kagylók, kötéllétrák, mászókötelek és egy különleges csúszka is található.

A projekt másik eleme a ciszterek mindennapjait bemutató tanösvény kiépítése. Hét darab, rendhagyó módon döntött kivitelű, nyitott kódex megjelenésű információs tábla kerül ki hamarosan a város központi zöldövezébe. Az állomásokból 5 db kizárólag a ciszterek mindennapi életével kapcsolatos információkat tartalmazza majd a várkert különböző pontjain. Egy a színház mellett áll majd, az egykori középkori monostor megmaradt falrészletei környezetében – ez az állomás a középkori monostort mutatja be rekonstruált látványrajz segítségével. Egy további állomás a templom előtt, a Nagyboldogasszony templom előtti Mária utat jelző információs kő környezetében lesz – ez az állomás a nemzetközi zarándokútról ad majd tájékoztatást. A helyszíneket egy internetes quiz-játék is összeköti majd. A tanösvény megvalósítása is már folyamatban van, a tervek szerint még idén elkészül ez a projektelem is.

Külön köszönet illeti az Őrség Határok Nélkül Egyesületet és munkatársait a LEADER programban való részvétel biztosításáért!  

A projekttel kapcsolatban további információ kérhető:

Dr. Dobos Adrienn
projektmenedzser
Tel: +36-94-553-074
E-mail: palyazat@szentgotthard.hu

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés