Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Átadták az ipari parkhoz vezető bekötőutat

Átadták az ipari parkhoz vezető bekötőutat
2023. február 01. szerda, 10:42

Január 27-én hivatalosan is átadták a közelmúltban befejezett 2x1 sávos M80-as autóúthoz kapcsolódó szentgotthárdi bekötőutat, amely a rábafüzesi körforgalomtól vezet az ipari parkig és onnan a városba. A korábbi rábafüzesi lámpás kereszteződés kikerülésével 1,2 kilométerrel rövidült az út az M80-astól.

Tavaly januárban adták át a munkaterületet az építőknek, a műszaki átadás november 30-án volt, az útszakasz végleges üzembe helyezése december 9-én történt, az autósok már ekkortól használhatták a bekötőutat.

Huszár Gábor polgármester elmondta, a projekt előzményeként a bekötő út első az M80-as autóút szentgotthárdi csomópontjának körforgalmától a Rábafüzesi-patakig tartó – 190 méteres része még az M80-as autóúttal együtt, uniós forrásból épült meg. Ezt teszi teljessé a mostani, hazai forrásból megvalósított fejlesztés. A nettó 555 millió forintos projektben egy tíz méter hosszú, a Rábafüzesi-patak felett átívelő közúti felüljáró, valamint egy 270 méter hosszú 2x1 forgalmi sávos út kialakítása történt meg, amely csatlakozik a Szentgotthárd Város Önkormányzata által 2020-ban TOP forrásból létesített ipari úthoz. Az út és a nyílt csapadékvíz elvezetési rendszer kialakításával és a hídépítéssel együtt a beruházás során a közműveket is kiépítették. A közvilágítási hálózatot 264 méteren, a vízvezeték hálózatot 223 méteren, a szennyvíz-hálózatot 225 méteren bővítették a leendő ipari park igényei szerint. A polgármester hangsúlyozta az út elkészülését nagyban segítette Pék János főépítésvezető és Sopár Márton a NIF Zrt. munkatársa. A NIF Zrt. kiemelt nemzetgazdasági beruházásként kezelte a hiányzó szakasz megépítését. A korszerű bekötőúttal közvetlen közúti kapcsolat jöhetett létre Szentgotthárd és Szentgotthárd Ipari Parkja, valamint az M80-as autóút szentgotthárdi külön szintű csomópontja között, aminek következtében a város megközelítése 1,2 kilométerrel rövidült.

Az átadón részt vett Kissné Köles Erika az Országgyűlés szlovén parlamenti szószólója is, aki azt hangsúlyozta, hogy a bekötőút nemcsak a szentgotthárdiaknak jelent sokat, hanem a térségben, a Rába-vidéken élőknek is.

V. Németh Zsolt, miniszterelnöki megbízott, a térség országgyűlési képviselője elöljáróban megköszönte mindazok munkáját, akik a projekt megvalósításában részt vettek. – A bekötőúttal felkerült az i-re a pont. Az út három szakaszban épült meg, ehhez tervezésre és a szentgotthárdi önkormányzat előrelátó gondolkodására is szükség volt. nekünk az a dolgunk, hogy a Körmend-Szombathely közötti is megújuljon, akkor az ország legnyugatibb városából is kényelmesen, autóúton és autópályán el lehet jutni a fővárosig. Ezt a részt a szaktárca is kiemelten kezeli. Ha újra felpörög a gazdaság és beindulnak az állami beruházások, akkor reményeink szerint az elsők között lesz ez a szakasz – zárta beszédét az országgyűlési képviselő.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés