Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Hírek

Az államalapítást ünnepelték a városban

Az államalapítást ünnepelték a városban
2020. augusztus 21. péntek, 14:28

 

A járványügyi helyzethez alkalmazkodva, de hagyományos programelemekkel ünnepelték Szentgotthárdon az államalapítást, valamint a város napját.

 

 

A hagyományoknak megfelelően Szentgotthárd Város Fúvószenekarának térzenéjével kezdődött az augusztus 20-i program a Nagyboldogasszony templom előtt, ezt követően pedig ünnepi szentmise keretében emlékeztek meg az államalapításról és a város napjáról. Bodorkós Imre atya a mise után átadta a szót Huszár Gábor polgármesternek, aki beszédében hangsúlyozta, ahogy az országot, úgy városunkat is erős alapokra épített elődeink – ahogy a bölcs ember is kősziklára építette házát a példázatban. Elmondta, sokszor kellett nehézségekkel szembenéznünk, de a magyarság mindig talpra állt. Szentgotthárdon számos, a közösségért tevékenykedő személy élt, így a Halhatatlanok Aranykönyve újabb nevekkel gyarapodott a Pável Ágoston Múzeumban nyílt előző napi kiállítás keretében: Boldog Brenner János, Desits Gyula, Mathiász Artúr, Pável Ágoston, Dr. Székely Ernő és Vakarcs Kálmán lettek városunk újabb halhatatlanjai. A polgármester beszéde végén köszönetet mondott minden képviselőtársának is a közös munkáért, ha viták után is, de összhangban, 100 %-os szavazatokkal hozza meg döntéseit a testület. A misén az új kenyeret is megszegték, amely idén is természetesen a szentgotthárdi kenyérgyárban készült.

Délután a Várkertben színes kulturális programokkal és kirakodóvásárral várta az érdeklődőket a Pannon Kapu Kulturális Egyesület. A járványügyi korlátozások mellett is teljes értékű programelemekkel készültek a szervezők, így Senior örömtánc, a Szivárvány kórus, valamint a Rozmaring  tánckör előadása, késő délutántól pedig koncertek – West Regio, Intermezzo Latin Club, Ed Philips and the Memphis Patrol – voltak láthatók, hallhatók a Várkertben. Az estét disco zárta.

 

Fotó: Bana Ferenc

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés