Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Beszámoló az aktuális sporteseményekről

Beszámoló az aktuális sporteseményekről
2021. augusztus 11. szerda, 08:32

Beszámolunk a múlt hónapban történt sporteseményekről, amelyek között szerepel teke és labdarúgás.

 

Tekés értékelő

Milyen célokkal vágott neki előzetesen a csapat a 2020-21-es szezonnak?
Mindenképp szerettünk volna előre lépni a tavalyi szezonhoz képest helyezésben (a bajnokság félbeszakításakor benn maradó helyen állt a csapat) és megszerzett pontokban szerettük volna az eddigi legtöbbet összeszedni. Emellett szerettük volna folytatni a régóta megfigyelhető fejlődésünket az össz átlagot tekintve. Szerencsére mindhárom célt sikerült megvalósítanunk.

Mikor volt látható, hogy előkelőbb helyezés is elérhető a bajnokságban?
Talán a Ferencváros elleni hazai mérkőzésen hitte el a csapat igazán, hogy a középmezőny eleje is megcélozható. Magyarország legnagyobb klubjának egy szakosztályát egy kisváros amatőr csapatával - remek játékkal legyőzni... Szerintem ott kapott „vérszagot" a társaság - jöttek is a remek győzelmek, hoztuk a kötelezőket is, illetve a közvetlen riválisok ellen jól teljesítettünk.

A mostani bajnokságban több tehetség bizonyíthatott a felnőttek között, elég csak Cserpnyák Martinra, Karba Bálintra gondolni. Mennyire bizakodhatunk a hátország helyzete miatt?
Az ifjúsági csapatunk a Szuper Liga harmadik helyét érte el, tehát még a felnőtteknél is jobban szerepelt. A mérkőzések legtöbbjén Cseh Máté és Karba Noel szerepelt, néha pályára lépett az említett két srác is, de ők elsősorban a felnőtt csapat keretéhez tartoztak. Érdekesség, hogy mind a négy fiú pályára lépett a felnőttek között is. Cserpnyák Martin az U23-as országos bajnokságon egyéni és egyéni összetettben is aranyat szerzett, Karba Noel az U18-asok között lett egyéni harmadik. Úgyhogy én maximálisan bizakodom -a közeljövőben a célunk, hogy kicsit bővítsük az ifi játékosok számát, hogy pár év múlva ők is hasonlóan sikeresek lehessenek. Szóval szeretettel várunk minden sportolni váró fiatalt, akik szeretnék sokra vinni Szentgotthárd sikercsapatában.

Ha visszatekint a szezonra, van valami, amit megbánt, vagy amit utólag másképp csinálna?
Az ajkai meccs fájt egy kicsit - ott nagyon sok hibát követtünk el mindannyian. De még egy ilyen különleges szezonban sem lehet minden tökéletes - mindannyian hibázhatunk, játékosok - edzők egyaránt. Az ajkai egy ilyen nap volt.

A csapat második számú csapata milyen szereplést nyújtott?
Az NBII-es csapat a dobogó második fokán végzett. A vesztett pontokat tekintve egyébként az első helyen állt volna a csapat, de két csapat visszalépett, így az ellenük szerzett négy pont nélkül a második helyet sikerült megszerezni. Az NBII-es bajnokság ősztől átszervezésre kerül. Az egész nyugati országrészt le fogja fedni, továbbá egy ifjúsági játékos szerepeltetése kötelező lesz a csapatban - érdekes bajnokság elé nézünk ősztől.

Mik a közeljövő és a távolabbi jövő céljai a csapatnak?
Szeretnénk tovább fejlődni mind egyéni, mind csapatszinten. Szeretném, ha a fiatalok tovább fejlődnének, szeretném hazai pályán átlépni a 3700-as határt, illetve idegenben jobb eredményeket elérni a nehéz pályákon is.

Az átigazolásoknál milyen szempontok a mérvadóbbak?
Ez a csapat elég erős és még továbbra is fejlődőképes, szóval jelentős erősítést csak valóban világklasszis játékos jelentene, de ők sajnos elérhetetlenek számunkra. A mi utunk az, hogy a helyi fiatalokból igyekszünk klasszis játékosokat faragni - szerencsére jó úton haladunk. Idén például bemutatkozhat az utánpótlás csapatunkban egy újabb tehetség Reibling Olivér személyében.

A nyári programról mit lehet már tudni?
Elkezdtük a felkészülést, több tornán, illetve edzőmeccsen fogunk szerepelni az eddig megszokott módon. Ami nem megszokott, hogy nyár végén utánpótlás világbajnokságot rendeznek, így ahhoz is alkalmazkodnunk kell, hiszen három játékosunk is bekerült a keretbe. Mozgalmas augusztus elé nézünk, de igyekszünk megfelelően felkészülni a szeptemberi rajtra.

A nemzetközi kupaszereplésre rendelkezésre állnak a források?
Sajnos még nem. Mint feljebb említettem a mi költségvetésünk arra is alig elég, hogy végigjátszuk a bajnokságokat (ha nem fizetne minden felnőttjátékos havi tagdíjat, akkor nem is tudnánk szerepelni). Ez az egyhetes torna a Németországi Lorschban közel az éves költségvetésünkbe fog kerülni. Bízom benne, hogy a város vezetése támogatni tudja a szereplésünket. Szponzort találni manapság elképesztően nehéz, és mivel mi nem vagyunk TAO-s sportág, így minden fillért magunknak kell megszereznünk.

Mire számít a gotthárdi fiataloktól a világbajnokságon?
Érdekes VB lesz, hiszen 19 évesen is lehet szerepelni az U18-as csapatban, így azon, hogy melyik játékosunk mely korosztályban szerepel nagyon sok fog múlni. Abban biztos vagyok, hogy mindent meg fognak tenni a címeres mezben. Hogy ez mire lesz elég az megjósolhatatlan - mégiscsak a világ legjobb játékosaival kell felvenni a versenyt. Mindenesetre van bennem egy nagyon pozitív megérzés... A szentgotthárdi kerettagok: László Kata (ZTE), Cserpnyák Martin, Karba Bálint, Karba Noel.

A következő bajnoki kiírásban mennyire lehet reális az előrelépés a helyezés tekintetében?
Nehéz lesz, hiszen több mögöttünk végző rivális is remekül igazolt, úgyhogy az előrelépés tulajdonképpen a csoda kategória lenne, de az idei szezon is bizonyítja, hogy néha a csodák is megvalósíthatóak. A Szuper Liga csapatlétszámát számomra teljesen érthetetlen okokból lecsökkentették 12-ről 10 csapatra, így minden megszerzett pontnak fokozott jelentőségé lesz. Ha minden meccsen maximális erőbedobással, koncentrációval tudunk játszani, akkor én már elégedett leszek - helyezéstől függetlenül.

Készítette: Thermalpark Szentgotthárdi VSE


Toborzó és évzáró a Rábatótfalu SE-nél

Július 3-4-én a Rábatótfalu SE foci toborzóra várta a rábatótfalui és a környékbeli fiatal labdarugókat. A két napon közel 30 gyerek vett részt, ahol az edzések mellett játékos programokon szórakozhattak. A visszajelzések alapján egy sikeres rendezvényen van túl az egyesület, a RSE vezetése bízik benne, hogy sok ifjú labdarúgó kapott kedvet a labdarúgáshoz és csatlakozni fog az egyesülethez.

Július 11-én tartották a rábatótfalui labdarúgók az év végi bankettjüket. Az egyesület ezúttal egy egésznapos rendezvényen zárta a 2020/2021-es szezont. A záró eseményen a labdarúgók mellett számos családtag és lelkes szurkoló is részt vett. A közös főzés mellett egy egész napos vízi foci tornán is szórakozhattak a résztvevők, ahol az egyesület minden csapata férfi, női öregfiúk, gyerek is részt vettek, a nap pedig egy zenés táncos mulatsággal zárult.

Készítette: Rábatótfalui SE


Indulnak a megyei labdarúgó bajnokságok

Augusztus második hétvégéjén a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa küzdelmeivel megkezdik a 2021/2022-es labdarúgó szezont a helyi labdarúgó csapatok. A Szentgotthárdi VSE labdarúgói június 28-án kezdték meg a felkészülést, az első hetekben egyéni edzésterv alapján készültek Crnko Bogdan tanítványai, ahol számos km-t kellett lefutniuk a gotthárdi labdarúgóknak. A csoportos közös edzések július 9-én kezdődtek, ezt követően heti három-négy edzésen vehettek részt a megyei I. osztályú labdarúgók. A felkészülés során három edzőmérkőzést játszottak (Zalaszentgrót, Csesztreg, Szarvaskend) a focisták. A csapat összetétele változott, távozott a csapattól: Sulics Balint és Könye Ádam (Rábatófalu), Majczán Kevin (Körmend), Andrejek Szabolcs (Szlovénia), Osvald Milan (Szlovénia), az érkezők tekintetében három fővel bővült a csapat kerete: Sipos Balint (Horvátnádalja), Sipos Gábor (Rábatófalu), Horváth Patrik (Egyházasrádóc) illetve több ifista is bizonyíthat a felnőtt csapatban. Az egyesület vezetése bízik benne, hogy a sikeres tavaszi szereplést sikerül folytatni a következő szezonban.

A Rábatótfalui SE július 14-én kezdte meg a felkészülést. Heti két edzéssel és heti egy edzőmérkőzéssel. A csapathoz számos új labdarúgó érkezett: Sulics Bálint, Könye Ádám, Szívós Martin, Falb Szabolcs Szentgotthárdról, Gallai Árpi Magyarlakról, Molnár Alex újrakezdte a labdarúgást, a korábbi csapatból két fő távozott, Sipos Gábor (Szentgotthárd), Csenterics János (Magyarszecsőd). Sok új játékos érkezett ezért az első félév részben az ismerkedés jegyében fog zajlani, de emellé fontos az eredményes szereplés is, azonban a fiatal ambiciózus csapat éhes a sikerre. A célok tekintetében a csapat az 1-3 helyet tűzte ki. A célt elérni azonban nem lesz egyszerű, mivel az előzetes információk alapján egy erősebb megyei II-es bajnokságban szerepelhet a RSE csapata. A vidéki csapatoknak nagyon komoly erőfeszítést jelent a megfelelő utánpótlás csapatok kiállítása, ezért a rábatótfalui csapatnak is nagy erőfeszítéseket kell tenni, hogy minden előírásnak megfeleljen. További fontos cél az egyesület számára, hogy minél több sajátnevelésű fiatalt is beépítsen a csapatba, azonban ez egy hosszadalmas időszak, amihez sok türelemre és időre van szükség.


A Megyei III. osztályban szereplő Máriafalui SE július utolsó előtti hetében kezdte meg a felkészülést heti egy edzéssel. A felkészülés során a csapat Gasztonnyal felkészülési mérkőzést is játszott. A tavalyi csapatot sikerült egyben tartani és pár fiatal labdarúgót is sikerült igazolni, amivel a csapat átlagéletkora fiatalabb lett. Az egyesület célja egy jó közösség kialakítása és bíznak benne, hogy sikerül minél eredményesebb szerepelni.

Készítette: gá

 

Szerző: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés