Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Beszámoló az előző időszak sporteseményeiről

Beszámoló az előző időszak sporteseményeiről
2022. december 13. kedd, 09:08

Beszámolunk az előző hónapban történt szentgotthárdi sporteseményekről. A havi hírekben atlétikáról, spartan futóversenyről, táncról és új sportolási lehetőségről olvashatnak az érdeklődők.

Gotthárdi ezüst Balatonfüreden


Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az immár kilencedik alkalommal megrendezett Generali Run Balatonfüred futóverseny. A több mint ezer induló, három táv közül választhatott. Idén ismét szerepelt félmaraton váltó és babakocsis futam is a programban. Szurkoló zónának, versenyközpontnak és a rajt zónának a Vitorlás tér adott helyet. A pálya érintette a Tagore sétányt és a villanegyed macskaköves utcáit is. Ezek az emelkedők kicsit megnehezítették az indulók dolgát. A hagyományos napsütés idén elmaradt, kissé csípős időben indultak a résztvevők. Több szentgotthárdi futó is rajthoz állt, közülük Borbély Sándor a SZoESE versenyzője szerepelt a legjobban. Kezdés után az élre állt, 10 km-ig vezetett, de ezúttal be kellett érnie a második hellyel. Eredmények: Férfi 10,5 km: abszolút 2. Borbély Sándor SZoESE 36:43 ( 360 induló)
készítette: SZoESE

Spartan Race World Championship
November 4-6. között a helyi Spartan Training Group 14 versenyzőből álló csapata részt vett Görögországban (Spártában) a Spartan Race World Championship nevű spartan akadályversenyen. Az indulók közül az Open (nyílt) kategóriában 11 versenyző indult, míg az Age Group kategóriában 3 gotthárdi sportoló indult. A versenyzők közül négyen a komplett trifecta hétvégét, azaz a megmérettetés mindhárom távjának is nekivágott. A futamok egymást követő napokon voltak, a legrövidebb sprint távtól, a super kategórián át a „zöld szörnyetegig", a beast távig. A pályák kihívásai összesen 44 km-t, 88 akadályt és közel 1600 m szintkülönbséget hozott az indulók számára. A szentgotthárdi atléták egy rendkívül erős mezőnyben kiválóan helyt álltak. Többen az idény legjobb teljesítményüket nyújtották. Külön érdemes megemlíteni Nádasdi Zoltánt, Sándor Szabolcsot , Berkenyés Dórát és Simon Gábort, akik mindössze 1 éve ismerkednek ezzel a sporttal. Zoltán az open kategóriában, mindhárom távot legyűrte és minimális hibával zárt. Gábor remek futással, hibátlan akadály teljesítéssel fejezte be a viadalt. Szabolcs pedig a szigorú elbírálású kategóriájában, szintén pár hibával teljesítette és vélhetően idei legnehezebb beast futamát befejezve elégedetten konstatálhatta a versenyt. Dóri idejét tekintve super kategóriában a saját korosztájában kategória 3. helyére futott be. Bedi Péter az 50-55 korosztályban az erős középmezőnyben végzett, ami elismerésre méltó. Bedi Adrienn az összesítésben 40-45 női kategóriában a 9. helyet szerezte meg.
Az egyesület büszke minden versenyzőjére, akik részt vettek ezen a rendkívül nehéz és színvonalas megmérettetésen (Császár Írisz, Akkír Fanni, Schäfer Martin, Gyécsek Alexandra, Nádasdiné Cseledi Beatrix, Támis Márton). Az egyesület köszöni Szentgotthárd Város Önkormányzatának támogatását, továbbá hálás minden szponzornak, segítőnek és nem utolsósorban családtagnak, hogy részesei lehettek ennek a kiváló versenynek és segítették részvételüket.
készítette: Spartan Group Szentgotthárd


Továbbra is rendkívül sikeresek a PresiDance TSE versenyzői
A szombathelyi Lorigo TSE immár 23. alkalommal rendezte meg a hagyományos Isis Dance Open táncversenyt október utolsó az AGORA Művelődési és Sportházban. A programban először standard, majd latin táncok kategóriái szerepeltek, itt mérték össze tudásukat a versenyzők. A késő délutáni programban az országos ranglista versenyek zajlottak minden korosztályban, junioroknál standard, az összevont felnőtt-ifjúsági korosztályban 10 tánc, a senioroknál 10 tánc, a professzoinista kategóriában pedig standard ranglistát láthatott a közönség. Az eseményen az indulók között voltak a gotthárdi PresiDance TSE versenyzői is, akik szokásukhoz híven rendkívül eredményesen szerepeltek. Gorza Milán-Bödő Liána standard táncok kategóriájában a döntőbe jutva a 4. helyre táncolták magukat, latin táncokból pedig 16 fős mezőnyből középdöntőben zártak. Závecz Roland- Könye Rozália összevont ifi-felnőtt mezőnyben a 4. helyet szerezték meg, ezzel az eredménnyel korosztályukban a legjobbak lettek. Kökényesy Dominik-Krápicz Lili első közös versenyükön a dobogó legfelső fokára állhattak, a táncosok felkészítői Horváth-Szatmári Orsolya és Horváth Kristóf voltak. A gyönyörűen feldíszített Sportház ismét méltó helyszínéül szolgált a versenytáncos rendezvénynek. Fantasztikus hangulat volt, egy maratoni versenynapon.

készítette: gá

 

Fitneszterem a Szentgotthárdi Sport és Szabadidőközpontban
TAO pályázatnak köszönhetően az új multifunkciós sportcsarnok fitnesz termébe belekerültek a kondicionáló gépek is, amelyek kiváló kiegészítéseket nyújthatnak a helyi sportolók számára is. A kialakítás során fontos cél volt, hogy az edzőtáborozó csapatok, illetve a helyi csapatok és sportolók megfelelő környezetben végezhessék erőnléti edzéseiket. Az eszközök kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy minden izomcsoportot megfelelő mértékben és megfelelő gépekkel lehessen használni. Az eszközparkban megtalálhatóak a különböző súlyú kézisúlyzók, bicepszrudak, olimpiai rudak, fekve nyomó pad, guggolókeret, TRX kötelek, univerzális gépek, hátgép, lábtoló és még további hasznos erősítő eszköz. A szolgáltatást előzetes egyeztetés alapján csoportok, csapatok már igénybe is vehetik, érdeklődni Gaál Ákosnál az +94 553044-es telefonszámon vagy a sport@szentgotthárd.hu email címen.
készítette: gá

 

Szerző: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés