Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Hírek

Beszámoló elfogadásáról és pályázat benyújtásáról is döntött a polgármester

Beszámoló elfogadásáról és pályázat benyújtásáról is döntött a polgármester
2021. február 25. csütörtök, 07:48

A 478/2020. (XI. 3.) Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, ennek megfelelően Huszár Gábor polgármester a veszélyhelyzet alatt minden hónapban két alkalommal dönt a várost érintő előterjesztésekről. Minden hónap 15. és 30. napjáig elkészült előterjesztésekkel kapcsolatban hoz döntéseket az azt követő napokban, és a tavaly kialakított gyakorlatnak megfelelően ezúttal is előzetesen egyeztet a Képviselő-testület tagjaival.

A polgármester megismerte és elfogadta a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról szóló beszámolót. A 75 oldalas beszámoló területenként részletezi a 2020-ban elvégzett feladatokat, illetve külön rész foglalkozik a hatósági munkával. Tavaly márciusban gyökeresen megváltoztak a körülmények az élet minden területén, így a hivatali munkát is át kellett alakítani és a járványhelyzethez igazítani. Az év jelentős részében korlátozások mellett kellett dolgozni, adott esetben otthoni munkavégzéssel. A részleges home office (főszabály szerint irodánként egy fő tartózkodhatott a hivatalban) bevezetésének az volt az egyik legfontosabb eredménye, hogy amikor valamely hivatali dolgozó karanténba került, a munkahelyen vele együtt dolgozókat (és azok családtagjait) nem kellett automatikusan tíz (kezdetben tizennégy) napra karanténba küldeni. A feladatok ellátása folyamatos volt, a hivatali dolgozók és az ügyfelek is gyorsan alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, viszonylag gördülékenyen ment az elektronikus, illetve telefonos ügyintézésre való átállás. A korábbi rendszeres, visszatérő ügyek mellett új kihívásokat és megoldandó problémákat hozott a koronavírus-járvány, ennek keretében az intézményi óvintézkedések bevezetése, a védőeszközök és berendezések beszerzése mellett figyelemmel voltak a lakosság folyamatos tájékoztatására is, illetve az idősek és a fogyatékosok köréből jelentkező igények (bevásárlás, csekkfeladás, gyógyszerkiváltás) ellátására is egy önkéntesek bevonásán alapuló rendszer létrehozásával. Összességében elmondható, hogy a nehézségek ellenére a hivatali munka fennakadások nélkül, a törvényi kötelezettségeknek eleget téve és az ügyfelek, valamint a hivatali dolgozók érdekeit és egészségét szem előtt tartva folyt a tavalyi esztendőben is.

 

A Szentgotthárdért Közalapítvány háromfős Ellenőrző Testületének megbízatása 2020. november 30-án lejárt, így az alapítónak új tagokat kell választania. Emellett a Közalapítvány Kuratóriumában is történt személyi változás. A polgármester az Ellenőrző Testület tagjainak Géczi Józsefnét, Hegyi Csillát és Hafner Lászlónét választotta meg, a Szentgotthárdért Közalapítvány Kuratóriumába a városban élő, vagy a városban tevékenykedő, vagy Szentgotthárdról elszármazott személyek köréből pedig Molnár Piroskát és Kaszás Zoltánt kérte fel.

 

Döntés született a polgármester szabadságáról, ingatlanügyekről, piaci, illetve szociális alapon történő lakásbérletekről is.

 

A polgármester határozott arról, hogy Szentgotthárd Város Önkormányzata pályázatot nyújt be az Aktív Magyarország Program keretében meghirdetett Országos Bringapark Program felhívására. Pozitív elbírálás esetén az önerő biztosítása mellett egy régi probléma oldódhat meg és a „skate-esek" megfelelő pályán hódolhatnak szenvedélyüknek. A bringaparkok kialakításának célja többek között a gördülő szabadidős és sport infrastruktúra kínálatának bővítése a sportág szerelmesei számára. A kedvező elbírálás lehetőséget biztosítana arra, hogy egy gördülő sportokra alkalmas parkot alakítsanak ki Szentgotthárdon is. A tervezett pályát a kerékpárosok mellett a gördeszkások, rolleresek, görkorcsolyázók és BMX kerékpárosok is használni tudják majd. A BMX freestyle pálya megvalósításának helyszíne a szentgotthárdi Sporttelep lenne (fitneszpark melletti terület), ahol elsődlegesen egy megfelelő aszfaltozott területet kell majd kialakítani. A tervezett pálya 6 eszközt tartalmaz majd, ezek kialakítása mellett napelemes kültéri világítás kiépítésére is sor kerül a tervek szerint. A projekt összköltsége 23.331.821,- Ft, amelyből 50% önrészt - pozitív elbírálás esetén - az önkormányzat biztosít.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége sikeresen pályázott – egyebek közt – a Hársas-tónál tervezett fejlesztésekre, így például a tó strandjának közüzemű villamosenergia-hálózatra történő rácsatlakozása is megvalósulhat. A Hársas-tó strandjánál azonban folyamatosan gondot okoz a keletkező szennyvíz kezelése is. Jelenleg egy kisebb méretű műanyag szennyvíz-tartályban gyűjtik össze a tónál keletkező szennyvizet (zuhanyzó, büfé), amelyet eseti megrendelésekkel a folyékony hulladékkezelési közszolgáltató által elvégzett szippantás után szállítanak el, illetve ártalmatlanítanak. Ez viszont nem a legjobb megoldás, több szempontból sem, így a Hársas-tó strandjának közüzemű szennyvíz-csatorna hálózatra történő későbbi csatlakoztatása érdekében célszerű a villamos-energia földkábel munkaárkába a leendő szennyvíz nyomóvezeték műanyag csövét is lefektetni, hogy a későbbiekben ne kelljen a szennyvízhez is egy új munkaárkot kialakítani. Ennek megfelelően a polgármestere egyetértett azzal, hogy a Hársas-tónál a megvalósítás alatt lévő villamos-energia földkábel munkaárkában a szennyvíz-vezeték nyomócsövét is lefektessék. A megvalósításhoz szükséges 6.000.000,- Ft összegű forrást az önkormányzat a 2021. évi költségvetésében biztosítja majd.

 

A napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés