Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Beszámoló, maradványkorrekció, ingatlanügyek - újabb polgármesteri döntések születtek

Beszámoló, maradványkorrekció, ingatlanügyek - újabb polgármesteri döntések születtek
2021. február 11. csütörtök, 12:57

A 478/2020. (XI. 3.) Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, ennek megfelelően Huszár Gábor polgármester a veszélyhelyzet alatt minden hónapban két alkalommal dönt a várost érintő előterjesztésekről. Minden hónap 15. és 30. napjáig elkészült előterjesztésekkel kapcsolatban hoz döntéseket az azt követő napokban, és a tavasszal kialakított gyakorlatnak megfelelően ezúttal is előzetesen egyeztet a Képviselő-testület tagjaival.

A polgármester jóváhagyta a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás 2020. évi munkájáról szóló beszámolót. A Tanács munkáját is befolyásolta a tavalyi évben a koronavírus-járvány, a döntések egy részét az elnök hozta meg a veszélyhelyzet fennállása alatt. Több intézmény fenntartójaként elsősorban azok működtetése és az ahhoz tartozó feladatellátás tette ki a munka legnagyobb részét. 2020-ban több mint 650 millió Ft-tal tervezték meg a Társulás költségvetését, amelyhez közel 21 millió Ft-tal több normatív állami támogatás érkezett a társulási formában történő feladatellátás okán.

Jogszabályi rendelkezés értelmében lehetőség nyílt az elfogadott 2019. évi költségvetési maradvány korrekciójára, az erről készült jegyzőkönyvet elfogadta a polgármester.

Telektulajdonosi kérelem alapján a polgármester zsidahegyi ingatlanok belterületbe vonásának kezdeményezéséről is határozott, illetve döntött ingatlanok el- és bérbeadásáról, azok meghirdetéséről is.

Hozzájárult az Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Gotthárd-Therm Kft. hitelfelvételéhez is, és az éven belüli lejáratú munkabér és működési célú hitel felvételéhez készfizető kezességet is vállalt.

A napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés