Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Beszámolók és ingatlanügyek is napirendre kerültek

Beszámolók és ingatlanügyek is napirendre kerültek
2023. március 01. szerda, 13:42

A Képviselő-testület februári ülése a lejárt határidejű határozatokról, a két ülés között történt fontosabb eseményekről, valamint a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról, illetve a polgármester két ülés közti tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásával kezdődött.

Minden évben a képviselők elé kerül a Pannon Kapu Kulturális Egyesület előző évben végzett tevékenységéről szóló beszámoló, valamint az Egyesület 2023. évi munkatervéről szóló tájékoztató is. Az egyesület számos programot, városi eseményt szervezett és koordinált 2022-ben is. A saját szervezésű rendezvények mellett rendszeresen közreműködtek városrészi napok, nemzetiségi rendezvények lebonyolításában, technikai segítséget nyújtottak, ahol erre szükség volt. Gyorsan reagáltak a felmerülő problémákra, elsők között intézkedtek az energiamegtakarítással kapcsolatban. A megszorító intézkedések mellett lehetőség szerint megtartották a rendezvényeket szabad téren, esetleg más helyszínen annak érdekében, hogy a feladatellátás és a programok megvalósítása ne sérüljön. Összeállt az éves rendezvényterv is, amelyhez a városban működő szervezetek, intézmények egy része megküldte az általuk tervezett programokkal kapcsolatos információkat. Fontos hangsúlyozni, hogy az eseménynaptár nem végleges, egyelőre nagyrészt az első félévi programokat tartalmazza, azonban egész évben bővíthető, kiegészíthető, javítható.

Szintén évről évre visszatérő napirendi pont Szentgotthárd Város Önkormányzatának adott évi külkapcsolati terve és az elmúlt év tapasztalatairól szóló beszámoló. 2022-ben több külkapcsolati program is megvalósult, egyebek közt a szépvízi delegáció látogatása és a csíkborzsovai férfikórus szentgotthárdi szereplése, amelyre a Bethlen Gábor Alap támogatásával kerülhetett sor. Idén is a tavalyihoz hasonló programterv készült, amelynek megvalósítása az éppen adott lehetőségektől függ majd.

A 2022. évi költségvetési rendelet módosítására is sor került, ennek indoka az önkormányzat működési és felhalmozási kiadásainak átcsoportosítása.

Módosították a környezet- és természetvédelem szabályairól szóló rendeletet is. Egységesítették a belterületi ingatlanok esetében az első kaszálás határidejét, így mind a beépített, mind a beépítetlen ingatlanok esetében június 15-ig kell megtisztítani a területet a gyomtól, gaztól, hulladéktól, vadon nővő bokroktól stb. Módosítottak az ültetési távolságokat szabályozó rendelkezéseken az önkormányzat vagy a Magyar Állam tulajdonát képező közterületnek minősülő ingatlanok vonatkozásában.

A közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzések tekintetében az értékhatárokat közel 10 éve állapították meg. Tekintettel az elmúlt évek jelentős mértékű áremelkedéseire, a vonatkozó szabályzatot, bennük az egyes értékhatárokat megemelték.

Az önkormányzat költségvetési helyzetére tekintettel a nem testületi tag, társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját és egyéb juttatásait lecsökkentették, a bizottsági tagok tiszteletdíja mértékében határozták meg.

Jóváhagyták az energia-megtakarítási intézkedési terv teljesüléséről szóló II. számú beszámolót. A korábbaikban megfogalmazott valamennyi intézkedés érvényben marad, ugyanis a beszámolóban részletezettek alapján elmondható, hogy jelentős megtakarítást sikerült elérni a rendelkezéseknek köszönhetően.

A Képviselő-testület hozzájárult az önkormányzat 100%-os tulajdonát képező Gotthárd-Therm Kft. által igényelt 50 millió Forint összegű éven belüli lejáratú munkabér és működési célú hitel MKB Banktól történő felvételéhez.

Elfogadták az önkormányzati tulajdonú bérlakásokban lakók lakbér-, közös költség, felújítási hozzájárulás hátralékáról, valamint az Önkormányzat tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló ingatlanok bérlőinek bérleti díjhátralékairól szóló beszámolót.

A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum 2022. évi beszámolója és a 2023. évi munkaterve is napirendre került. A részletes beszámolóból kiderül, hogy két sikeres pályázatot valósítottak meg a tavalyi évben, rendszeresen segítik a Honismereti Klub munkáját, nagy hangsúlyt fektetnek mind a könyvtár, mind a múzeum népszerűsítésére. Az idei évre számos rendezvényt és foglalkozást terveznek, múzeumpedagógia foglalkozások tartása, múzeumlátogatások szervezése, konferenciák látogatása, terepasztal bemutató megszervezése, ipartörténeti kiállítás modelljeinek bemutatása mellett céljuk, hogy a Hianz Tájáház főépülete olyan állapotba kerüljön, hogy ne csak kiállítótér legyen.

Döntöttek ingatlanügyekről, a Széll K. tér 14. számú társasház tetőhéjazat cseréjéről, és a termelői piac üzlethelyiség hasznosításáról is és sürgősségi napirendként tárgyalták a Szentgotthárdi Ipari Park Kft. Alapító Okirat módosítását.

Zárt ülésen határoztak az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok 2023. évi üzleti tervének elfogadásáról.

A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés