Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Beszámolók, kérelmek és ingatlanügyek a napirenden

Beszámolók, kérelmek és ingatlanügyek a napirenden
2024. március 28. csütörtök, 16:25

A Képviselő-testület márciusi ülése a lejárt határidejű határozatokról, a két ülés között történt fontosabb eseményekről, valamint a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról, illetve a polgármester két ülés közti tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásával kezdődött.

Minden évben tárgyalja az önkormányzat a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal előző évi munkájáról szóló beszámolót. A több mint 50 oldalas dokumentum tartalmazza az önkormányzati hivatal minden szervezeti egységének részletes beszámolóját, tevékenységének bemutatását. A teendők sokszínűsége, a területek sokasága és az ellátott feladatok mennyisége és a munkavégzés minősége kapcsán a Képviselő-testület köszönetét fejezte ki a hivatalnak.

Napirendre került a civil szervezetekkel való együttműködés vizsgálata, idén is megtárgyalták az elmúlt évben végzett feladatokról, a tapasztalatokról, valamint az idei teendőkről és a Civil alap felosztásának szabályozásáról szóló előterjesztést. Elfogadták az előző évről szóló beszámolót, az idei évre vonatkozó Cselekvési és programtervet, illetve megszavazták a 2024. évi Szabályzatot, amely alapján a városi civil szerezetek és a városrészi önkormányzatok idén is benyújthatják igényeiket az önkormányzathoz.

A Városi Gondozási Központ által biztosított személyes gondoskodás körébe tartozó szociális szolgáltatások térítési díját a tárgyévre vonatkozón április elsejéig kell megállapítani. A képviselők az intézményvezető által javasolt, minimálisan (néhány százalékkel) emelt térítési díjakkal egyetértettek és elfogadásra ajánlották a fenntartó Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulásnak. (A Társulás aznap esti ülésén jóvá is hagyta.)

A kedvező normatíva támogatásoknak köszönhetően a Tótágas Bölcsődében a felére csökkent a napközbeni ellátás után kérhető térítési díj összege. Erre tekintettel a szentgotthárdi képviselő-testület az idei évre 0,- Ft-ban javasolta meghatározni a fizetendő térítési díjat a fenntartó önkormányzati társulásnak. (A Társulás aznap esti ülésén jóvá is hagyta.)

A képviselő-testület a 2024. évi Játszótéri Cselekvési tervet az előkészítettek szerint elfogadta, és a tervben meghatározott feladatok elvégzéséhez - a költségvetésben meghatározott keretösszegen felül - további 4.6 millió Ft plusz forrást biztosít.

Szentgotthárd Város Önkormányzata idén is támogatja a „Millió lépés az iskoládért" elnevezésű programot és iskolánként 300.000,- Ft-ot különít el, amelyet sportszertámogatás formájában biztosít valamennyi olyan szentgotthárdi iskolának, amely a program keretében legalább hétszer teljesíti az Országos Kékkör távját és legalább 2000 zöldpontot szerez. (Az idei kihívás feltételeit a www.milliolepes.hu weboldal tartalmazza, a verseny időpontja: 2024. március 25. - június 9.)

A fenntartó és a szülői munkaközösség mellett az önkormányzat is hozzájárul a Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium által az iskola tanulói számára hagyományteremtési szándékkal első ízben megszervezett római zarándokút költségeihez. Az erre a célra jóváhagyott 540.000,- Ft fejenként 15 ezer forintos támogatást jelent a város részéről.

Döntöttek arról is, hogy a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen dolgozók közül a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrsön szolgálatot teljesítő két személy 2024. évi jutalmazásához 160.000,- Ft-ot, a készenléti szolgálat eszközvásárlásához pedig további 400.000,- Ft támogatást utal a város.

A Szentgotthárdi Református Egyházközség Lelkészi Hivatalának kérelmét is tárgyalták. A közösségi terek fűtésére és melegvíz ellátására szolgáló kazán és bojler cseréjének költségeihez 500.000,- Ft támogatást biztosít az önkormányzat.

Támogatták a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület kérelmét, a Békefi Antal Népdalkör részére fellépőruha beszerzésére 120.000,- Ft-ot fordítanak. A népdalkör jubileumi rendezvényére a civil keret jelenthet finanszírozást, ha pályázik az egyesület.

A kolostorépületben rendezik meg 2024. április 13-án a Refektóriumban a nemzetközi veterán (katonai) találkozót, amelyhez a város biztosítja a tolmácsolást és a vendéglátást. A kapcsolódó költségeket jóváhagyta a testület.

A továbbiakban önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos ügyekben döntött a testület.

Zárt ülés keretében kitüntető címek adományozásával és az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok 2024. évi üzleti tervével folytatódott a munka.

A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés