Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Boldog Brenner János és a fiatalok

Boldog Brenner János és a fiatalok
2024. február 06. kedd, 10:45

A Brenner János Emlékhely Alapítvány a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram keretében a VCA-KP-1-2022/4-002251 azonosító számon nyilvántartott pályázaton támogatásban részesült.

A Brenner János Emlékhely Alapítvány fő célja az 1957-ben meggyilkolt rábakethelyi tisztelendő, a boldoggá avatott Brenner János emlékének méltó módon való megőrzése. Alapítványunk az elmúlt két évben az ifjúság megszólítását tűzte ki céljául.

Alapítványunk fontosnak tartja, hogy az ifjúság mind szélesebb körben megismerkedjen Szentgotthárd boldoggá avatott vértanújával. A pályázat kapcsán a Szent Gotthárd Gimnázium diákjai hittanórák keretében, majd az alapítvány kezelésében álló erdei kápolnánál az alapítvány elnöke által megismerkedtek Brenner János életével. A projekt része több nappali és éjszakai zarándoklat is volt, melynek 2 km-es távját a Brenner zarándokúton teljesítették a diákok. A zarándokút 14 stációjánál a résztvevők Székely János püspök atya tolmácsolásában meghallgathatták azon tanításokat, melyek Brenner János életéből származnak. A zarándoklatokan a diákokon kívül a gimnázium tantestületének és szülői szervezetének tagjai is részt vettek.

„Ahol az Ég és a Föld összeér - keresztény zarándokhelyek” címmel szervezett konferenciát az Országgyűlés a Parlament Felsőházi üléstermében, melyen a részt vevő diákok egy prezentáció keretében mutatták be az egyes országok keresztény zarándokhelyeit. A Szent Gotthárd Gimnázium tanulói Boldog Brenner János életútját, vértanúságát ismertették a konferencia résztvevőivel magyar, angol és szlovén nyelven.

A parlamenti előadás után a diákok a gimnázium tanulói és pedagógusai számára is bemutatták a prezentációt, melyet pendrive-n is megkaptak.

A projekt részeként a Brenner zarándokút mentén pihenőpadok kerültek kihelyezésre.

Forrás: Brenner János Emlékhely Alapítvány
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés