Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Családi értéktár vetélkedő, szentgotthárdiakkal

Családi értéktár vetélkedő, szentgotthárdiakkal
2022. február 07. hétfő, 08:06

A Vas Megyei Önkormányzat vetélkedőt hirdetett Vas megyei családok számára a Vas Megyei Értéktárban szereplő szellemi, tárgyi, épített, kulturális örökségünk, természeti értékeink széles körű megismertetésének, valamint a nemzeti értékek megőrzésének, bemutatásának céljával. Szentgotthárdról három család nevezett, Csilinkó László családjával a 3. helyen végzett.

A többfordulós vetélkedőn részt vevő 4 fős családok közül 6 kerülhetett be a döntőbe, amelyet január 15-én tartottak Szombathelyen a Megyeháza Dísztermében.

A megyei önkormányzat, az Agrárminisztérium által kiírt HUNG-2021 kódjelű pályázat keretében szervezte a vetélkedőt. A színvonalas szakmai anyag összeállításában és a vetélkedők bonyolításában jelentős tapasztalattal bíró Kukor Ferenc, dr. Bakó Balázs, Pál Ferenc és Kukorné Jósa Judit állt az önkormányzat segítségére. Mivel a versenyszabályzat szerint egy településről, csak egy csapat juthatott be a szóbeli döntőbe, így az 5. és 6. helyezett szentgotthárdi csapatok helyett az addig elért eredmények alapján a 7. és 8. helyezett csapat került a döntőbe.

Sajnos a döntő napjának reggelére az őriszentpéteri család tagjai megbetegedtek és a szentgotthárdi csapatból a gyerekek karanténba kerültek, de a szervezők kérésére a szülők részt vettek, csapatukat képviselve. A szóbeli döntő témakörei: a Vas megyei Értéktár elemei; testvérmegyénk, a Hargita megyei Értéktár elemei és a Hungarikumok gyűjteménye voltak. A játékos feladatok a felsorolt témakörök tényanyagára, valamint Vas megye földrajzi jellemzőire épültek, de szükség volt a csapattagok kreativitására, együttműködésére és ügyes taktikai érzékére is. Az első három helyezett csapat fődíja egy Hargita megyei „értékfeltáró” utazás, ahol az ottani értéktár elemeit ismerhetik majd meg. Az egyhetes utazást nyárra tervezik.

Az első helyezett a jáki Mendel csapat, második a gencsapáti-i Drótostóthok csapata, harmadik a szentgotthárdi Zsolobela Tasacsi csapat – Csilinkó Zsóka, Sarang Lotti, Takács Beatrix és Csilinkó László – volt.

Csilinkó László és Takács Beatrix elmondta, sok ismerettel gyarapodtak, és számos érdekességet fedeztek fel a vetélkedő során. Az első forduló feladata, egy a helyi értéktárban szereplő értékről való bemutatófilm készítése volt, ők a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházat választották. A SZET Kft. vezetése, munkatársai roppant segítőkészek voltak, vetítésen kívül is beengedték őket. Okos telefon, fényképezőgép és régi archív fotók segítségével számítógépen készítették el a filmet. Erre a feladatra a legtöbb pontot kapták. A második fordulóban feladatlapot kellet kitölteni, amihez sokat kutakodtak, mert nagyon komoly kérdéseket kaptak megyénkről, a hungarikumokról és erdélyi testvér megyénkről, Hargitáról. A szóbeli döntőre egy kézzel, kreatív módon készített Vas megye térképpel kellett érkezni, melyen 20 megadott földrajzi helyet kellett megjelölni, 5-öt pedig kreatívan ábrázolni. Az alkotás remekül sikerült, a csapat a legtöbb pontot kapta ezért a feladatért is. Annak ellenére, hogy csak a két felnőtt tudott elmenni, a döntő jól sikerült, az otthonmaradt lányok nagyon örültek a 3. helynek. Az erdélyi utazás mellett, a résztvevő településekről helyben készült termékeket, a vetélkedőt támogató cégektől ajándékcsomagokat, a Jeli arborétumba, a sárvári és celldömölki fürdőkbe belépőket nyertek. A csapat Szentgotthárd városától egy, a városról szóló könyvcsomagot kapott.

Információnk szerint a családi vetélkedő két másik szentgotthárdi csapatának Kevy Albert, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke, és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, január 28-án oklevelet és értékes könyvcsomagot adott át Szentgotthárdon.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés