Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Elhunyt városunk díszpolgára, Csuk Ferenc

Elhunyt városunk díszpolgára, Csuk Ferenc
2022. augusztus 08. hétfő, 15:24

Amit Feri bácsi nem tud, az nincs... - szoktuk mondani, hiszen Feri bácsi szinte mindent tudott a város történelméről, épületeiről, egykori lakóiról. Mérhetetlen tudásával, kedves, közvetlen személyiségével városunk meghatározó személyisége volt, halálával nagy űrt hagyott maga után.

 

Csuk Ferenc 1941. február 19-én született Szentgotthárdon. Középiskolai tanulmányait Győrben végezte, majd 18 éves korában került a szentgotthárdi Selyemgyárba. 2001-ben ment nyugdíjba, addig a Selyemgyárban, majd a Lurotex textilipari vállalatnál dolgozott.

Feri bácsi hosszú éveken, évtizedeken át foglalkozott Szentgotthárd és térsége történeti kutatásával. Számtalan tanulmánya, cikke jelent meg városunk történetével kapcsolatban, de előadások tartásával és televíziós magazinműsorban is foglalkozott a történelmi- és kulturális örökségünk bemutatásával. A kutatások mellett aktív szerepet vállalt a helyi értékek összegyűjtésében és a nagyközönség számára történő bemutatásában is. Sokszor segítette munkájával az önkormányzat projektjeit is, kutatásait rendszeresen használta a város a különböző helytörténeti anyagokban.

Csuk Ferenc neve irodalmi alkotóként is közismert volt. Mind a líra, mind az elbeszélések világában jelentek meg könyvei: versek, regények, novellák. Nem egyet ezek közül szülővárosa ihletett. Helyi irodalmi klubot is szervezett, festményeivel pedig kiállításokon is találkozhattunk.

Feri bácsi önzetlen, a szülővárosa iránt érzett mély szeretetből táplálkozó, sokoldalú tevékenységével kulturális, tudományos és művészeti területen is hozzájárult városunk fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

Tevékenységének méltó elismerése volt a 2006-ban elnyert „Szentgotthárd Közművelődéséért Díj", a 2009-ben neki ítélt „Szentgotthárd Városért Díj", majd a 2015-ben elnyert „Szentgotthárd Díszpolgára" cím.

Feri bácsi emlékét szívünkben örökké megőrizzük. Nyugodjék békében.

Csuk Ferencet Szentgotthárd Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

 

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés