Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Faültetés a Településfásítási Program keretében

Faültetés a Településfásítási Program keretében
2024. április 09. kedd, 18:32

Az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával meghirdetett Településfásítási Program 2024. felhívásra eredményesen nyújtott be pályázatot Szentgotthárd Város Önkormányzata. A program keretében a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kiszállításával érkezett meg a 12 db földlabdás ezüsthárs facsemete a SZET Szentgotthárd Kft. telephelyére.

A program során a facsemeték szakszerű elültetése érdekében biztosítottak minden fához 3 db támasztókarót, távtartót, takarómulcsot, védőrácsot, kötözőanyagot és minden igénylőnek 1 db madárodút, amelyeket a facsemetékkel együtt szállítottak ki.

3 db ezüsthársat az Arany János utcában a hiányzó fasor pótlásaként ültettek ma el ünnepélyes keretek között.

Huszár Gábor polgármester elmondta, fontos feladatnak tartja a településfásítást, a pályázat mellett saját forrásból is sor kerül több utca fásítására.

A faültetésen részt vett a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóságot képviselő Németh András erdészeti igazgató, valamint a Szombathelyi Erdészeti Zrt. részéről Varga Péter erdész, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ökoturisztikai, természetvédelmi és pályázatkezelési csoportvezetője, aki hangsúlyozta, hogy a 2021-ben e program keretében elültetett 30 db fa ma is ép és egészséges.

A liget kapcsán szó esett arról, hogy nagypénteken az erős szél kicsavart egy fát, amely bár egészségesnek látszott, mégis áldozatul esett a viharos széllökéseknek. Több, a ligetben lévő fa is egészségesnek tűnik, azonban a gyökérzetnél lehetnek és vannak is problémák, éppen ezért a jövő hét folyamán megtörténik szakember általi átvizsgálásuk, akinek javaslatai mentén teszi meg a város a szükséges lépéseket.    

Az elmúlt napokban 9 db facsemetét ültettek el a SZET Szentgotthárdi Kft. munkatársai az István király utcában lévő járda mellett, ápolásukról pedig – a város többi növényzetéhez hasonlóan – ők gondoskodnak.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés