Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Fókuszban Szentgotthárd értékei – Kiállítás-megnyitóra és könyvbemutatóra gyűltek össze az érdeklődők

Fókuszban Szentgotthárd értékei – Kiállítás-megnyitóra és könyvbemutatóra gyűltek össze az érdeklődők
2021. július 30. péntek, 13:07

Még tavaly nyújtott be pályázatot a Hungarikum Főosztály felhívására az önkormányzat, amely pozitív elbírálásban részesült, így megszülethetett a szentgotthárdi értékeket bemutató hagyományos és virtuális tárlat mellett a múzeumot népszerűsítő kisfilm, valamint a Szentgotthárd nevezetes helyeit bemutató könyv is. A kiállítás-megnyitón és a könyvbemutatón is szép számmal vettek részt.

A kiállítás-megnyitón Huszár Gábor polgármester köszöntötte az érdeklődőket, meglepetéssel készült, hiszen egy olyan 1832-es ciszter kiadványból olvasott fel néhány sort a szentgotthárdi csatáról, amely kevesek kezében fordulhatott meg. V. Németh Zsolt, miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmonda, hogy a nemzeti értékpiramis talapzatát a települési értékek jelentik. Szentgotthárd a legszebb arcát mutatja az a gazdag értéktár, amelyre méltán büszkék lehetnek a város lakói. Horváth Tiborné, a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója megköszönte a Honismereti Klub munkáját és reményét fejezte ki a tekintetben, hogy a továbbiakban is ilyen gazdag ismeretanyagokkal ajándékozzák meg a várost.

A Szentgotthárdi Értéktár hagyományos és virtuális kiállítását Szép Renáta, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa mutatta be. Hangsúlyozta, hogy azok a helytörténeti fejlesztések, amelyek az elmúlt években megvalósultak, kuriózumnak számítanak egy ilyen kisváros életében. Kiadványokat, kiállításokat, programokat köszönhet a város egy lelkes közösség lelkiismeretes munkájának.

A hagyományos kiállítás – amely tulajdonképpen az elmúlt 10 év munkáját is összefoglalja, hiszen mindaz, amit ma az értéktárunkban láthatunk, a 10 éve működő Honismereti Klub és a 8 éve alakult Település Értéktár Bizottság kutatómunkájának eredménye – a település válogatott értékeit mutatja be témakörönként, QR kódok segítségével pedig elérjük az értéktár adatbázist, ahol minden információt megtudhatunk az adott értékről. A virtuális kiállítás hatalmas mennyiségű információt, adatot, rengeteg fotót és dokumentumot tartalmaz, felhasználóbarát kialakításának köszönhetően bárki elmélyedhet Szentgotthárd értékeiben.

A program a Színházban folytatódott, ahol bemutatták Horváth Zsuzsanna és Csuk Ferenc „Szentgotthárd nevezetes helyei egykor és ma” c. könyvét. Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó Kft. képviseletében elmondta, ez a kötet a 13. a sorban, amelyet Szentgotthárddal kapcsolatban megjelentettek. Horváth Zsuzsanna, a kiadvány egyik szerzője megosztotta a közönséggel annak a munkafolyamatnak a főbb állomásait, amelynek eredményeképpen megszületett a város nevezetes helyeit bemutató könyv. Néhány különleges információval fel is keltette a jelenlévők figyelmét, így a legtöbben meg is ragadták a lehetőséget és kértek egy példányt, amelyet aztán a szerzőkkel dedikáltathattak. A nem mindennapi kiadvány végig kalauzolja az olvasót Szentgotthárdon úgy, hogy közben apró részletekre is felhívja a figyelmet, egymás mellett látjuk a múltat és a jelent. Tősgyökeres szentgotthárdiaknak is számos újdonságot tartogathat a könyv.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés