Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Folytatódhatnak a fejlesztések az óvodában és a bölcsődében – önerővel segíti az önkormányzat a beruházásokat

Folytatódhatnak a fejlesztések az óvodában és a bölcsődében – önerővel segíti az önkormányzat a beruházásokat
2022. szeptember 22. csütörtök, 12:01

Az elmúlt években – több sikeres projektnek köszönhetően - a szentgotthárdi óvodában és bölcsődében több fejlesztés is megvalósulhatott. Újabb pályázati támogatásoknak köszönhetően napjainkban is zajlanak munkálatok az intézményekben, a kivitelezéssel kapcsolatban felmerült többletköltségeket az önkormányzat biztosítja. 

Az önkormányzat tavaly nyáron nyújtott be pályázatot a Játékvár Óvoda fűtéskorszerűsítésére, gyermekmosdó és öltöző felújítására. A fűtési rendszer szerelése már megvalósult, az emeleti lila csoport mosdó- és öltöző pedig várhatóan az idei őszi szünetben újul meg. (Korábbi nyertes pályázatból az épület többi 8 db gyermekmosdóját már teljesen felújították, már csak ez van hátra az épületen belül.) A projekt megvalósításához kapcsolódó költségelemek - a tapasztalható áremelkedések miatt - nem finanszírozhatók pusztán a rendelkezésre álló pályázati projektből, a saját forrás összegét is meg kellett emelni: a korábban jóváhagyott saját forrás összegét (bruttó 11.351.437,- Ft) további (bruttó) 2.533.913,- Ft-tal egészíti ki a város.

Az önkormányzati hivatal 2019-ben állította össze a pályázatot a TOP-1.4.1-19 kódszámú „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című felhívására a Tótágas Bölcsőde férőhely-bővítése tárgyában. A projekt 2020. évben részesült kedvező elbírálásban. A tervezési szakasz lezárulta, majd három sikertelen közbeszerzési eljárás után csak a negyedik eljárásban sikerült kivitelezési szerződést kötni. Az időközben felmerült többletköltségek fedezetére költségnövekmény támogatást is elnyert az önkormányzat. A több mint 7 millió Ft összegű bölcsődei eszközbeszerzéshez azonban saját forrást is hozzá kell tenni: a hiányzó önerőt 1.093.551,- Ft összegben biztosítja az önkormányzat. Ennek is köszönhetően sokfajta csoportszobai és mozgásfejlesztő eszközt szereznek be, a pelenkázóktól az ágyneműkig, a gyermekjátékoktól az evőeszközökig bezárólag, de csúszdásvárat és nagyméretű udvari babaházat is telepítenek a legkisebbek örömére.

További információ:

Kozó-Németh Eszter
pályázati ügyintéző
Tel: 94/553-073
E-mail: palyazat2@szentgotthard.hu

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés