Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Hírek

Hosszas vita után elfogadták az önkormányzati társulás idei költségvetését

Hosszas vita után elfogadták az önkormányzati társulás idei költségvetését
2020. február 14. péntek, 10:40

A térség polgármestereiből álló Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás február 13-án tartotta idei első ülését.

Az ülés elején dr. Klósz Beáta, a Rendelőintézet vezetője tájékoztatta a polgármestereket az Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda működéséről. A tavalyi költségvetési határozat módosítása után hosszasan tárgyalták a Társulás idei költségvetésének tervezetét, ezek között a közös szolgáltatások és a Társulás által fenntartott intézmények, így a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde, a Család- és Gyermekjóléti Központ, a Városi Gondozási Központ működését és finanszírozásának elveit. Valamennyi intézményt érintett a garantált bérminimum emelés, de nyugdíjba vonulások, jubileumi jutalmak és a dologi kiadások emelkedése is jellemezte az intézményi költségeket. Felvetődött a nem kötelezően ellátandó szolgáltatások (jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, támogató szolgálat, közösségi pszichiátriai ellátás) megszűntetésének lehetősége is, továbbá az óvodába és bölcsődébe más településről bejáró gyermekek után fizetendő önkormányzati hozzájárulások kérdése is. Pro és kontra hangzottak el gondolatok a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásainak és finanszírozhatóságának szétválasztásáról. Szentgotthárd polgármestere a szolgáltatások megmaradása és egyben tartása mellett érvelt, amelyek igencsak hozzájárulnak a kistérségben élők szociális biztonságához. A kapcsolódó előterjesztés szerint is jelentős értéket képvisel a szentgotthárdi kistérség területén a ma rendelkezésre álló kötelező és nem kötelező jelleggel működtetett szolgáltatásokból álló szociális ellátórendszer, amelyek csak egymásra épülve, egymás mellett működve hatékonyak, egyfajta szolgáltatási „csomagként”, intézményen belüli szétválasztásuk pedig - mind szakmailag, mind költségvetésileg - torz képet mutatna. A tárgyalás során hozzászóltak a szintén jelenlévő intézményvezetők is, megválaszolva az egyes kapcsolódó szakmai kérdéseket. Kisebb módosításokkal a polgármesterek végül megszavazták a Társulás 2020. évi költségvetését, de megállapodtak, hogy a következő ülés alkalmával még visszatérnek egyes költségvetési elemek módosítására.

 

A 2020 évi közbeszerzési terv jóváhagyása után a SZEOB nyári zárva tartásának időpontjáról is döntöttek, az Egyebek napirenden belül pedig a háziorvosi ügyeleti ellátás önkormányzatok közötti finanszírozási szerződésének módosítására érkezett javaslat.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés