Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Idei térítési díjak és intézményi kérelmek - határoztak a polgármesterek

Idei térítési díjak és intézményi kérelmek - határoztak a polgármesterek
2022. április 01. péntek, 14:40

Március utolsó napján találkoztak a térség polgármesterei. Az általuk alkotott Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás ülése keretében jóváhagyták a Társulás 2021. évi zárszámadását: a tavalyi év kiadási főösszegét közel 659 millió Ft-tal, a bevételi főösszeget pedig közel 703 millió Ft-tal zárta a szervezet.

Az elmúlt év gazdálkodásáról összességében elmondható, hogy a bevételek, a települési hozzájárulások és az államtól kapott támogatások biztosították az intézmények és a közösen működtetett szolgáltatások működését. Hitelállomány továbbra sem keletkezett, a rendelkezésre álló finanszírozással igyekeztek a leghatékonyabban gazdálkodni.

A kistérség területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről régóta közösen gondoskodnak a települési önkormányzatok. Az érkezett árajánlat alapján a továbbiakban is a Lenti Hulladékkezelő Kft-t bízta meg a Társulás a közszolgáltatás ellátásával, a kapcsolódó szerződés aláírására felhatalmazták a Társulás elnökét.

A közösen fenntartott Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsődék egyes intézményegységeinek nyári zárva tartása mellett a legújabb tagintézmény, a csörötneki Kisvakond Minibölcsőde szakmai programját is elfogadták az ülésen.

Napirendre vették a Városi Gondozási Központban alkalmazandó térítési díjakat is. Az idei díjak meghatározásánál figyelembe vették az önköltség emelkedését, de tekintettel voltak a szolgáltatások szociális mivoltára is, így mindössze néhány százalékkal emelkedtek a tavalyihoz képest. Megállapodtak abban is, hogy az új díjak alkalmazására a fennálló veszélyhelyzet megszűnése után és legelőbb 2022. augusztus 01. naptól kerül sor. A Társulás fenntartásában működő bölcsődék térítési díjait is megtárgyalták. A szentgotthárdi Tótágas Bölcsődében a fizetendők továbbra is a 2013-as szinten maradnak, vagyis a legmagasabb jövedelemsáv esetén is legfeljebb 795,- Ft/nap/gyermek a fizetendő összeg. Az új, csörötneki minibölcsődében sem sokkal lesz magasabb: gyermekenként 1.000,- Ft/nap lesz ugyanez az összeg.

A Társulás 2022. évi közbeszerzési tervének elfogadásával zárult a napirendek sora.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés