Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Idén utoljára ülésezett a Képviselő-testület

Idén utoljára ülésezett a Képviselő-testület
2022. december 21. szerda, 08:44

Megtartotta idei utolsó ülését a Képviselő-testület, amelynek napirendi pontjai előtt egy rövid ünnepség keretében Huszár Gábor polgármester átadta a „Szentgotthárdi Nemzetiségekért Díjat”, amelyet ebben az évben Pintér Krisztina, az Arany János Általános Iskola pedagógusa vehetett át.

A lejárt határidejű határozatokról, a két ülés között történt fontosabb eseményekről, valamint a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról szóló beszámolót követően az önkormányzati részvétellel működő vállalkozások, továbbá a vállalkozásokba delegált felügyelő bizottsági elnökök és tagok, ellenőrző testület munkájáról, valamint az önkormányzat által létrehozott közalapítványok munkájáról szóló beszámolókat is elfogadták.

Beszámoltak a városrészi önkormányzatok is 2022. évi tevékenységükről. Ebből kiderül, hogy rendszeresen üléseztek, megtárgyalták a településrészen történteket, az aktuális helyi kérdéseket, feladatokat, problémákat, a felújítási lehetőségeket, a városrészi utak állapotát és a városrészi rendezvények szervezését. Véleményezték több helyen Szentgotthárd Város Önkormányzatának napirendjeit is, például a város költségvetését. Idén is tartottak, illetve rendeznek még hagyományőrző és egyéb kulturális programokat valamennyi városrészen.

Dr. Sütő Ferenc ifjúsági, nemzetiségi és egyházi ügyek tanácsnoka 2022. évi tevékenységéről tájékoztatta a Képviselő-estületet. Mindhárom területen elvégzett munkájáról részletes beszámolót terjesztett elő.

Elfogadták a Képviselő-testület 2023. évi munkatervét, amely alapján folyik majd a testületi munka a következő évben.

A költségvetési rendelet módosítására is sor került, ennek indoka az önkormányzati működés állami támogatásának folyósítása, a népszámlálás lebonyolításával kapcsolatos finanszírozás folyósítása, és a pályázatokkal kapcsolatos működési és felhalmozási kiadások átcsoportosítása.

Az energia-megtakarítási intézkedési terv teljesüléséről szóló I. beszámolót is megvitatták a képviselők. A 2022. november 1-jén életbe lépett intézkedési terv több pontja is eredményre vezetett és sikerült megtakarítást elérni. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a döntéshozatalkor jónak tűnő intézkedések módosítása is szükséges lehet, ha a csökkenő hőmérséklet azt indokolttá teszi. A Képviselő-testület tapasztalatgyűjtést javasol az országban hasonló nagyságú településeken működő biomassza távfűtőművek körében.

Döntöttek a 2023. évi Belső ellenőrzési terv elfogadásáról és jóváhagyták a parkolási közszolgáltatási szerződést is. Eszerint a következő öt évben is a SZET Szentgotthárdi Kft fogja üzemeltetni a szentgotthárdi fizető parkolási rendszert.

Elfogadták az Ifjúsági Tanács 2022. munkájáról, valamint az ifjúsági cselekvési terv megvalósulásáról szóló előterjesztést is. A beszámolóhoz kapcsolódóan a Képviselő-testület köszönetét fejezte ki a helyi ifjúsági tanács tagjainak az elvégzett munkáért.

A háziorvosi ügyeleti ellátást a Morrow Medical Zrt. látja el hosszú évek óta Szentgotthárdon és a környező településeken. A jelenlegi szolgáltatási szerződés megszűnik év végével és egy újat kötnek a felek január elsejével. Mivel az egészségügyi ellátórendszer megújításához kapcsolódó intézkedések jövőre az ügyeleti ellátást is érinteni fogják, az új szerződést csak 2023. június 30-ig kötik meg azzal, hogy amennyiben július 1-jétől az állam vagy az állami mentőszolgálat nem tudja biztosítani az ellátást Szentgotthárdon és térségében, a szolgáltató 2023 végéig látja majd el a feladatot.

Az ülés utolsó napirendjeiként ingatlanügyekről tárgyaltak, majd az egyebek között Dr. Klósz Beáta, a Rendelőintézet Szentgotthárd intézményvezetője a Egészségfejlesztési Iroda idei évi munkájáról tartott rövid tájékoztatót.


A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés