Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Jóváhagyták a járási egészségtervet, csoportlétszámot emeltek az óvodában - üléseztek a térség polgármesterei

Jóváhagyták a járási egészségtervet, csoportlétszámot emeltek az óvodában - üléseztek a térség polgármesterei
2020. október 01. csütörtök, 09:07

Szeptember utolsó délutánján tartották meg a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás soron következő ülését. Jóváhagyták a Társulás 2020. évi költségvetésének első félévi teljesítéséről szóló beszámolót és a Társulás által fenntartott Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde (SZEOB) éves beszámolóját is. Az aktuális gyereklétszámra tekintettel engedélyezték a szentgotthárdi Játékvár Óvoda maximális csoportlétszám túllépését is kettő további csoportban.

 

Az egészségügyről szóló törvény alapján a járásra a járásszékhely város önkormányzata a területileg érintett települési önkormányzatokkal vagy azok társulásaival egészségtervet dolgoz ki, illetve gondoskodik az abban foglaltak megvalósításáról. Az ülésen jóváhagyott egészségtervben szereplő feladatok és célmeghatározások a helyi egészségfejlesztési iroda tapasztalataira és adatbázisára, a székhelytelepülés hatályos egészségügyi koncepciójára, továbbá a szentgotthárdi járás jegyzőinek kiegészítéseire, javaslataira épülnek.

Foglalkoztak a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését és ártalmatlanítását végző szolgáltató díjkompenzációs kérelmével is. A közszolgáltatás ellátásáról a tagönkormányzatok a Társulás által megkötött közszolgáltatási szerződés alapján gondoskodnak. A szolgáltató díjkompenzációs kérelmet nyújtott be, tekintettel arra, hogy a Zalavíz Zrt. a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítási díját jelentős mértékben emelni fogja. A rezsicsökkentésről szóló törvény alapján a lakosság felé további díjemelés nem érvényesíthető, ezért a különbözetet (díjkompenzációt) az önkormányzatoknak kellene megfizetni. A Társulás ehhez elvi hozzájárulását adta azzal, hogy a szolgáltató a tárgyalások során kérjen kimutatást és indoklást a szennyvíz befogadójától a befogadási díj emelésének okáról - ennek ismeretében döntenek a konkrét díjkompenzáció mértékéről.

Az Őrség Határok Nélkül Egyesület a LEADER program helyi szintű végrehajtására létrehozott szervezet, amelynek a szentgotthárdi járást alkotó valamennyi települési önkormányzat tagja. Az Egyesületnél tisztújítás aktuális. A Társulási Tanács - a jelenlegi tagok mellett – az Elnökségébe  Kovács Márta Máriáta Civil Fórum titkárát, a Felügyelő Bizottságba pedig Horváthné Boldizsár Borbálát, Rábagyarmat község polgármesterét delegálta a térség képviseletében.

A szintén a Társulás fenntartásában működő Városi Gondozási Központ intézményvezetőjének magasabb vezetői megbízása év végével lejár. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően elrendelték az intézményvezetői beosztás ellátására a pályázati felhívás közzétételét, továbbá a beérkező pályázatok véleményezésére bizottságot is felállították, amelynek - a Társulás Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnökén és a szakma által delegált tagon túl - Csicsai Dóra intézményi ügyintézőt választották tagjának.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés