Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Kiemelt helyen idén is a helyi sport támogatása

Kiemelt helyen idén is a helyi sport támogatása
2022. május 10. kedd, 10:05

Szentgotthárd Város Önkormányzata 8 millió forintos keretet biztosít idén a versenysport közvetlen támogatásra, de ezen felül ennek az összegnek a többszörösét mozgatja meg a helyi sporttal kapcsolatos feladatainak ellátására.

A versenysport támogatási keret felosztására az Önkormányzati Erőforrások és Szociális Ügyek Bizottsága jogosult. A bizottság idei döntése alapján támogatásban részesültek a VSE, a Rábatótfalufalui SE és a Máriaújfalu SE labdarúgói, a VSE és Máriaújfalu SE kézilabdázói, a Thermalpark Szentgotthárd, a VSE teke szakosztály, a Synergy Fittness Szentgotthárd SE, a VSE Szent Sebestyén íjászkör szakosztálya, a VSE asztalitenisz szakosztálya és a Skorpió Kick-Box SE. A döntést követően a támogatási szerződések aláírása is megtörtént az egyesületekkel.

 

A közvetlen anyagi támogatáson túl az önkormányzat bizonyos esetekben a városi sportlétesítményeket jelentős kedvezménnyel, a műfüves pálya használatát pedig teljesen ingyenesen biztosítja a helyi sportegyesületek számára.

 

A versenysport támogatáson túl (8 M Ft) a városi sporttelep üzemeltetésére és karbantartására közel 9 millió forintot, a Szent Gotthárd Általános Iskola tornacsarnok öltözőinek felújítására 900 ezer forintot, a főépület felújításának önrészéhez 17,5 millió forintot, a sportegyesületek TAO pályázatainak önrészére 13 millió forintot, diáksportra 0,5 millió forintot biztosít az önkormányzat az idei költségvetésében. A kiadások sora ezzel még nem ért véget, hiszen az új multifunkcionális sportcsarnok felszerelése, működtetése és az üzemeltetés személyi feltételeinek biztosítása is jórészt az önkormányzat költségvetését terheli.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés