Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Kinevezés, beszámolók, kérelmek – üléseztek a térség polgármesterei

Kinevezés, beszámolók, kérelmek – üléseztek a térség polgármesterei
2023. november 27. hétfő, 09:55

November 23-án tartotta soron következő ülését a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás.

Pályáztatást követően a Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetői feladatainak ellátásával 2024. február 1. napjától újabb öt évre a jelenlegi vezetőt, Uhor Anitát bízta meg a Társulási Tanács. Az intézmény a teljes kistérség területén gondoskodik a családsegítői feladatok ellátásáról.

A Társulás 2023. évi költségvetésének ¾ évi teljesítéséről szóló tájékoztató és a 2023. évi költségvetési határozat módosítása után a jövő évi költségvetési koncepciót tárgyalták meg a polgármesterek. Ebben a tervezett főösszeg 849 millió Ft, amely magasabb a 2023. évhez képest - az eltérést nagyrészt a garantált bérminimum emelkedés és az infláció/áremelkedés okozza.

A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatók fenntartója évente egy alkalommal értékeli a szakmai munka eredményességét. Szentgotthárdon a Városi Gondozási Központ, a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde Tótágas Bölcsődéje lát el ilyen feladatot. Mindhárom intézmény fenntartója az önkormányzati társulás, működési területük is a szentgotthárdi kistérség. A tagönkormányzatok a szakmai munkát jó színvonalúnak értékelték és köszönetüket fejezték ki az intézmények munkatársainak az egész éves munkáért.

Egy kérelem kapcsán a Társulási Tanács legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy felülvizsgálja a közétkezésre vonatkozó térítési díjakat az alacsonyabb jövedelműek körében. Az előkészített anyag alapján jóvá is hagyták a módosításokat, ez alapján a legkisebb jövedelemsávokban nagyobb kedvezmények mellett vehető igénybe az étkezés Szentgotthárdon: jövedelemtől függően vannak továbbra is, akiknek nem kell fizetni, de vannak például, akiknek mindösszesen 2.850,- forintjába kerül, hogy a hó minden napján meleg ebédhez jussanak.

A sikeres pályázatnak köszönhetően egy új csoportszobával, ezáltal újabb férőhelyekkel is bővült a Tótágas Bölcsőde. A beruházás megvalósulásával jóváhagyták az intézmény alapító okiratának kapcsolódó módosítását is.

Az ülésen foglalkoztak továbbá a 2024. évi belső ellenőrzési tervvel, illetve a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elhelyezését végző közszolgáltató díjmódosítási kérelmével is.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés