Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Hírek

Közlemény a polgármesteri döntésekről

Közlemény a polgármesteri döntésekről
2020. november 27. péntek, 15:08

 

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerint a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, ennek megfelelően Huszár Gábor polgármester a veszélyhelyzet alatt minden hónapban két alkalommal dönt a várost érintő előterjesztésekről. Minden hónap 15. és 30. napjáig elkészült anyagokkal kapcsolatban hoz döntéseket az azt követő napokban, de a tavaszi gyakorlatnak megfelelően ezúttal is minden esetben egyeztet előzetesen a Képviselő-testület tagjaival.

 

A november 15-ig elkészült előterjesztések vonatkozásában több döntés is született. A polgármester jóváhagyta a Szentgotthárd Város Önkormányzata 2020. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről szóló beszámolót és határozott a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2021. évi fordulója keretében a pályázók támogatásáról is: a döntés értelmében 10 fő szentgotthárdi diák a következő 10 hónapban 5.000, - Ft/fő/hó összeget kap az Önkormányzattól.

A Máriaújfalu Sportegyesületnek TAO pályázati támogatásból egy db 8+1 személyes kisbusz vásárlására nyílt lehetősége. A 13 millió forintos jármű beszerzéséhez szükséges önrész nagy részét, azaz 2.943.000, Ft-ot az Önkormányzat biztosítja az Egyesület számára azzal, hogy az Egyesület a mikrobusz használatát önköltségi alapon a városi intézmények számára is biztosítja azokban az időszakokban, amikor sportcélokra nem használja.

A polgármester elfogadta a Gördülő Fejlesztési Terv módosítását, illetve hozzájárult Szentgotthárd Város Önkormányzata és a C.TESILE KFT. közt a Hunyadi u. 27. szám alatti ingatlanon található hátsó épületre vonatkozó bérleti szerződés 2023.  december 31-ig történő meghosszabbításához.

Döntött az Önkormányzat által bérbe adott üzlethelyiségként működtetett bérleményekkel kapcsolatban a járványhelyzettel összefüggően nehéz helyzetbe került bérlők ügyében.  

Segítséget jelent az érintetteknek az az intézkedés, amely szerint az önkormányzattól bérelt és a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet értelmében bezárni kényszerült üzlethelyiség bérleti díját az Önkormányzat elengedi. Erre legkorábban 2020. november 1. napjától a bezárási kötelezettség fennállásáig van lehetőség, ezt a bérlőknek kérelmezni szükséges. Nem vonatkozik ez arra a vendéglátó üzletre, ahol a kormányrendeletben előírt zárás ellenére a bérlő döntése alapján ételek elvitelére van lehetőség, vagy ahonnan kiszállítás történik. Amennyiben ez a bérlő később mégis megszünteti a vendéglátó üzletben a kiszállítás vagy elvitel lehetőségét és az üzletet bezárja, akkor a bérleti díjat a bezárás napjától nem kell fizetnie.

Írásos kérelemre azon bérlő, aki a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel önként, önálló döntése alapján bezárva tartja üzletét, legkorábban a kérelem benyújtásának napjától a kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséig, vagy ha ennél korábban kinyit, akkor a nyitás napjáig 50%-os bérleti díj mérséklésre jogosult.

Szintén írásos kérelemre a bérlő arra a bérleményre, amelyet nem zárt be, de valószínűsíti, hogy a bevétel csökkenése elérte az 50%-ot, és emiatt a bérleti díj maradéktalan fizetésére nem képes, két lehetőség közül választhat. Igényt tarthat a veszélyhelyzet végéig 50%-os bérleti díj csökkentésre, vagy átütemezheti a bérleti díj fizetését. Ebben az esetben a veszélyhelyzet megszűnéséig nem fizet bérleti díjat, azt követően a felhalmozódott bérleti díjhátralékot 2 éven belül rendeznie kell.  Ezek a kedvezmények már beadott kérelem esetén 2020. november 1. napjától, a polgármesteri határozatot követően beadott kérelem esetén legkorábban a kérelem beadásának napjától élnek.  

További kedvezmény a bérlők számára, hogy a polgármesteri döntés értelmében az Önkormányzat az általa bérbe adott vendéglátó üzlethelyiségek teraszaira 2020. november 1. napjától a járványügyi veszélyhelyzet fennállásáig a közterület használati díj fizetése alól mentességet biztosít.

Ingatlanok értékesítéséről és bérbeadásáról is döntött a polgármester.

Dr. Simon Margit, a Gotthárd-Therm Kft. ügyvezető igazgatója 2020. december 31. után nyugdíjba vonul, a fürdő vezetésével Koós Melindát bízza meg a polgármester 5 év időtartamra.

A SZET Szentgotthárdi Kft. élére 2021. február 1. napjától 2026. január 31. napjáig tartó határozott időtartamra Gál Józsefet, a jelenlegi ügyvezetőt nevezte ki a polgármester.

A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés