Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Lassan újraélesztik a kulturális programokat

Lassan újraélesztik a kulturális programokat
2020. augusztus 07. péntek, 08:38

Július 30-án ünnepelte 15. születésnapját a Pannon Kapu Kulturális Egyesület Szentgotthárdon. A jeles alkalmat felhasználva, a város lakóit kérdezték az egyesület munkatársai. A kultúrkonzultáción arra voltak kíváncsiak, milyen programokat látogatnának szívesen.

A korábbi évek megszokott rendjét felborította a koronavírus-helyzet, elmaradtak az idei nagyrendezvények, a Szerelmesek Fesztiválja, a Történelmi napok. A két hónapos kényszerpihenő alatt, az online térbe „költöztették” az aktuális kulturális programokat. A járvány lazulása után, május végétől fedett teraszos vendéglátóhelyekre szerveztek zenés előadásokat. Szentgotthárd Város Fúvószenekara többször örvendeztette meg a közönséget térzenével, egyszer, az eső miatt be kellett menekülniük az egyik étterem terasza alá. Az országos rendelkezések 500 főben limitálták a rendezvényeken megjelenők számát, augusztus elsején, igaz, hogy csökkentett „üzemmódban”, de mégis meg tudták tartani a Covid írtó Mini Hopplá Fesztivált az Alpokalja Kemping területén (karszalagos belépőkkel számlálták a közönséget). Ez volt a 31. Hopplá Fesztivál a városban.

Lassan éledezik a kulturális élet, a Színházban újra próbálnak a kórusok, a színjátszók, a programok szervezői főként a helyi erőkre összpontosítanak, előadásokat, kiállításokat is a városban élő alkotókra „alapozva” szeretnének bemutatni.

A kultúrkonzultációra kérdőívet állítottak össze, arról érdeklődtek, mely rendezvényeket szerették a legjobban, milyen programokat fogadnának szívesen, miként, honnan informálódnak a kulturális eseményekről.

Július 30-án a város több pontján szólították meg az embereket a Pannon Kapu Kulturális Egyesület munkatársai, kérésükre 131-en töltötték ki a kérdőíveket. Feldolgozásuk után, az egyesület rendezvényszervezői közzéteszik az eredményt a PKKE megújult honlapján, illetve Facebook oldalán is. A jövő évre tervezett rendezvénynaptár összeállításakor, messzemenően figyelembe veszik a felmérés eredményeit, a szentgotthárdi lakosok kulturális igényeit.

Szerző: Treiber Mária
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés