Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Látványos Csatafutás, újabb versenyszámokkal

Látványos Csatafutás, újabb versenyszámokkal
2023. augusztus 04. péntek, 08:50

A Szentgotthárdi Történelmi Napok keretében immár a 19. Csatafutást tartották július 29-én, több új versenyszámot is beillesztettek. Valamennyi futam a Nagyboldogasszony templom előtti barokk kaputól indult és itt volt a célba érkezés is, a szurkoló közönség lelkes buzdítása mellett. A chipes időmérést minden futamban a RaceResult Austria biztosította kifogástalanul, Kozma Gábor testnevelőtanár vezette és kommentálta végig a sportprogramot.

A rendezvény a gyerekfutamokkal kezdődött, először az óvodásokkal, majd 7 korcsoportban a többiekkel. Az esetleges lökdösődések, összeütközések elkerülésére két állatjelmezbe (tigris és szamár) öltözött felnőtt szalaggal vezette a gyerekeket a barokk kaputól kb. 15 méteren keresztül lassú tempóban, innen már szabadon és biztonságosan futhattak.

A szentgotthárdiak közül a különböző korcsoportokban dobogós helyezést értek el: Sipos Anna, Vadász Doroti, Szigeti Zente, Musits Irina, Musits Lèna, Tóth Szonja, Németh Dávid, Vadász Dávid, Gaál Léna, Karsai Liza, Monek Csenge, Tóth Kinga és Fekete Ádám. A legeredményesebb és legtöbb tanulót mozgósító szentgotthárdi iskola részére kiírt 100.000 Ft-os különdíjat megosztva a Szent Gotthárd Általános Iskola és az Arany János Iskola nyerte. A Szent Gotthárd Általános Iskolából bár kevesebb tanuló indult (16), de eredményesebben szerepeltek. Az Arany János Általános Iskola viszont több diákot (23) mozgósított. Itt ki kell emelni Bálint Zsuzsa pedagógus szerepét, aki 10 tanulót nevezett a versenyre.

Az 1.664 méteres hobbifutamot ezúttal a Várkertben kijelölt 1 körös murvás útvonalon, szép környezetben tartották. A női mezőnyben harmadik lett Gaál Léna, a férfiak között Külvári Norbert.

Először volt Nordic Walking verseny, szintén a Várkertben, az ő távjuk 2 kör volt (3.328m). Harmadik helyen ért célba Bauer Arnold.

Az osztrák határon átvezető 9,5 km-es főfutamot egy középkori ruhába öltözött hagyományőrző karabélyos lövéssel indította. A sokszoros győztes és pályacsúcs tartó szentgotthárdi Koszár Zsolt sérülés miatt sajnos nem indult. Az útvonal mentén a határszakasznál és fent a mogersdorfi keresztnél frissítőállomás enyhítette a szomjúságot. A férfiak abszolút versenyében kettős szentgotthárdi győzelem született, 1. Karsai Márton, 2.Somogyi Gábor (Lapi). A nőknél Vásárhelyi Éva (Körmend) szakította át elsőként a jelképes célszalagot. Dobogós helyezést értek el korcsoportjaikban a nőknél Varga Rebeka Sára, Bornemissza Anita, Kern Dóra, Dominics Linda és Pajor Petra, a férfiaknál Borbély Attila és Kovács Balázs.

A befutás után gyümölcs, pékárú, sütemény, izotóniás ital várt a versenyzőkre, később gulyáslevest is fogyaszthattak.

Az 53 szentgotthárdi résztvevő mellett szép számmal érkeztek Szombathelyről (25), Zalaegerszegről (8), Rábahídvégről (7), Magyarlakról (7), Körmendről (6), de még Budapestről és Ajkáról is jött 3-3 futó, 6 futó valamennyi Csatafutáson részt vett, közülük 4 szentgotthárdi: id. Borbély Sándor, Dancsecs András, Karsai Márton és Woki Zoltán.

Az eredményhirdetésen a díjakat Huszár Gábor polgármester és Kálovics Anikó, korábbi kiváló futó, négyszeres olimpikon adta át. Számos különdíj is gazdára talált, pl. a legmesszebbről érkezett futó (egy család Dunakesziről), vagy a legnépesebb család, a szülők mellett három gyermekük is futott. Minden futamban indultak külföldiek is, a legtöbben Ausztriából (14), közülük 4-en Grazból érkeztek, de volt egy német és egy szlovén sportoló is.

A rendezvény a szentgotthárdi szponzorok jóvoltából értékes nyereménytárgyak sorsolásával zárult abban a reményben és végszóval, hogy a jubileumi 20. Csatafutásra jövőre is visszatérnek.

A szervezők köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik bármivel szponzorálták, támogatták a futóversenyt, továbbá akik részt vettek az előkészítésében szervezésében, lebonyolításában.

Az részletes eredménylisták az időmérő honlapján, a versenyről készült fotók, videó-és drónfelvételek a „Csatafutás Schlachtlauf” facebook oldalon megtekinthetők.

Szerző: Woki Zoltán
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés