Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 5. szám
Hírek

Megtartotta idei utolsó ülését a testület

Megtartotta idei utolsó ülését a testület
2023. december 22. péntek, 11:10

Megtartotta idei utolsó ülését a Képviselő-testület, amelynek napirendi pontjai előtt egy rövid ünnepség keretében Labritz Béla alpolgármester átadta a „Szentgotthárdi Nemzetiségekért Díjat”, amelyet ebben az évben Németh Ferenc a szlovén nemzetiségi önkormányzat képviselője vehetett át.

A lejárt határidejű határozatokról, a két ülés között történt fontosabb eseményekről, valamint a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról szóló beszámolót követően az önkormányzati részvétellel működő vállalkozások, továbbá a vállalkozásokba delegált felügyelő bizottsági elnökök és tagok, ellenőrző testület munkájáról, valamint az önkormányzat által létrehozott közalapítványok munkájáról szóló beszámolókat is elfogadták.

Beszámoltak a városrészi önkormányzatok is 2023. évi tevékenységükről. Rendszeresen üléseztek, megtárgyalták a településrészen történteket, az aktuális helyi kérdéseket, feladatokat, problémákat. Idén is tartottak, illetve rendeznek még hagyományőrző és egyéb kulturális programokat valamennyi városrészen.

Dr. Sütő Ferenc ifjúsági, nemzetiségi és egyházi ügyek tanácsnoka 2023. évi tanácsnoki tevékenységéről tájékoztatott egy részletes beszámoló formájában.

Elfogadták a Képviselő-testület, illetve a Képviselő-testület állandó bizottságainak 2023. évi munkatervet, ez alapján folyik majd a testületi munka a következő évben.

Jóváhagyták Szentgotthárd Város Önkormányzatának 2023. évi közbeszerzési eljárásairól készült éves beszámolót is.

Elfogadták az Ifjúsági Tanács 2023. munkájáról és az ifjúsági területen végzett munkáról készített éves beszámolót, illetve a MERFAKER 2000 Kft. erdészeti szakirányítási feladatainak ellátásáról szóló éves tájékoztató anyagot is.

Módosították a költségvetési rendeletet, majd a lakbérek megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítása került napirendre: a korábbi döntések figyelembevételével szükségessé vált jogtechnikai átvezetést fogadta el a testület.

A polgármester kezdeményezésére változtattak a fizető parkolásról szóló rendeleten is. 2024. január 1-től a szentgotthárdiak válthatnak olyan új parkolóbérletet is, amiért egy évi kedvezményes bérlet árát kell megfizetni, de a bérlet mindaddig érvényes, amíg a bérlet tulajdonosa a gépjárművét el nem idegeníti: el nem adja, el nem ajándékozza stb. Ez a bérlet bármelyik évben kiváltható - mindig a kiváltás évében megállapított éves kedvezményes bérlet árát kell megfizetni. Ettől függetlenül a kedvezményes éves bérlet változatlanul megmarad, hiszen ezt válthatják ki továbbra is pl. azok a városban dolgozók, aki nem szentgotthárdi lakosok stb.

A Máriaújfalui Sport Egyesület kérelemmel fordult az önkormányzathoz, ez alapján az egyesület kézilabda szakosztálya egy millió Ft, a labdarúgó szakosztály pedig 500.000,- Ft kiegészítő önkormányzati támogatásban részesül a testület döntése alapján.

Egyetértettek azzal is, hogy pályázatot nyújtsanak be az Országos-futópálya Építési Program keretén belül egy 600 méteres rekortán futópálya kialakítására a Várkertben. Kedvező elbírálás esetén a megvalósításához szükséges 50 %-os önerőt, bruttó 23.124.141,- Ft-ot biztosítaná a város a beruházáshoz.

Bérleti szerződés meghosszabbításáról, illetve első lakáshoz jutók támogatásáról döntöttek.

A közmeghallgatás keretében Farmasi-Mikos Mónika kapott szót, aki az Apátisvánfalvára vezető út zsidahegyi bekötő útig tartó szakaszának igen rossz állapotára hívta fel a figyelmet, levélben és ezúttal szóban is kérve a testületet, hogy találjon valamilyen megoldást a felújításra. Doncsecz András városüzemeltetési vezető elmondta, hogy az állami tulajdonú és állami fenntartású közút rendkívül rossz állapotát számos alkalommal jelezték a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek, ahonnan az a válasz érkezett, hogy a teljes felújítás egy állami projekt része. A projekt azonban még nem indult el, az útszakaszt viszont kátyúzni már nem lehet, csak teljes rekonstrukció jöhet szóba. Ezt a levelet is eljuttatják a közút kezelőjéhez és továbbra is szorgalmazni fogják a felújítás mielőbbi megvalósítását, de sajnos az önkormányzat ennél többet nem tehet.

Zárt ülésen folytatódott a munka, ahol ingatlankérdésekkel és kitüntetési javaslattal foglalkoztak.

A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

 

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés