Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Megújulnak az ablakok a kolostorépületen – aláírták a kivitelezési szerződést

Megújulnak az ablakok a kolostorépületen – aláírták a kivitelezési szerződést
2020. február 21. péntek, 09:57

 

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter által az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” címmel meghirdetett felhívásra 2019-ben nyújtott be pályázatot Szentgotthárd Város Önkormányzata azzal a céllal, hogy a szentgotthárdi kolostorépület ablakait felújítsa, cserélje. A ciszterek által az 1740-es években épült kolostor ablakait az időjárás és az évszázadok igencsak kikezdték, mára már nagyon rossz állapotban vannak.

 

 

A projekt benyújtásával egyidejűleg elkészültek a felújításhoz szükséges tervek is, illetve az örökségvédelmi engedély is már rendelkezésre áll.

A pályázat kedvező elbírálásban részesült. A projekt teljes költsége 22.115.404,- Ft, ebből az Önkormányzat 11.182.702,- forintot (50%) biztosít önrészként. Ebből az összegből az épület keleti homlokzatán és délkeleti sarkán található ablakok felújítása valósul meg, de nem csupán az itt található irodahelyiségek, hanem a refektórium és az emeleti tanácsterem nagy ablakainak felújítása is megtörténik, az ablakrácsok és spaletták felújítására is kiterjedően, megjelenésében a régihez hasonló kivitelben, kovácsoltvas vasalatokkal.

Az asztalos munkák elvégzésére az Önkormányzat beszerzési eljárást folytatott le, amelynek keretében - a Közbeszerzési Bizottság döntése alapján - a szentgotthárdi László Tibor egyéni vállalkozó nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot.

2020. február 21-én írták alá a kivitelezésre irányuló vállalkozási szerződést, amelyben a vállalkozó a felújítást mindösszesen 14.533.704,- Ft + ÁFA összegért, 2020. június 30. napjáig valósítja meg azzal, hogy a folyamatosan működő Közös Önkormányzati Hivatalban a kivitelezési munkát az Önkormányzattal előre egyeztetett módon, időpontban és helyiségekben végezheti majd.

Az Önkormányzat a felújításokkal párhuzamosan már pályázatot készít elő a déli- és nyugati homlokzati ablakok cseréjére is.

Huszár Gábor polgármester elmondta, az Önkormányzat elhatározta, hogy lehetőségeihez mérten önerőből és pályázati forrásokból kis lépésekben hozzálát a kolostorépület felújításához, ennek egyik állomása ez a projekt. Korábban – szintét pályázati forrásból – már megvalósult a Refektórium falburkolatának felújítása, önerőből pedig a folyosók bútorzata cserélődött le. 

További információ:

Kozó-Németh Eszter
pályázati ügyintéző
Tel: 94/553-073 | E-mail: palyazat2@szentgotthard.hu

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés