Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Menekültügyi információk

Menekültügyi információk
2022. március 28. hétfő, 13:19

Tisztelt Szentgotthárdiak!
Szentgotthárdra is érkeztek az orosz-ukrán háború elől menekülő polgárok, így városunkban az önkormányzati hivatal, a járási hivatal és az illetékes intézmények, valamint civil szervezeteink összefogásával igyekszünk segíteni mindazokon, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat.

Kérjük mindazokat, akik menekülteket fogadtak be vagy tudnak arról, hogy más valaki befogadta őket, vagy tudnak menekültekről, akik Szentgotthárdra érkeztek és segítség nélkül vannak, jelezzék ezt a titkarsag2@szentgotthard.hu e-mail címen. Amennyiben az érintetteknek segítségre van szükségük, értesíthetik a Család- és Gyermekjóléti Központot (+36-94-380-874), illetve a védőnői szolgálatot is (+36-94-380-128).

Kérünk minden szentgotthárdi polgárt, aki kapcsolatba kerül a menekültekkel, hogy lehetőségei szerint segítsen nekik tájékozódni, eljutni hozzánk, vagy illetékes intézményeinkhez.

Igyekszünk megoldást keresni a lakhatási kérdésekre is, de lehetőségeink végesek, illetve a már segítséget nyújtó cégek, magánszemélyek kapacitásai is kimerülőben vannak. Ezért kérjük, amennyiben Önök közül rendelkezik valaki kiadó ingatlannal, és módjában áll átmenetileg kedvezményes áron, vagy ideiglenesen térítésmentesen biztosítani azt, legyen kedves nálunk jelezni a titkarsag2@szentgotthard.hu e-mail címen.

A közétkeztetést végző céggel egyeztetve napi egyszeri melegétkezést biztosítunk a menekültek számára a Szent Gotthárd Általános Iskola ebédlőjében – ennek koordinálásában a hivatal és a Család- és Gyermekjóléti Központ vesz részt.

Városi gyűjtést szervezünk a menekültek számára.

Az egykori Művelődési ház emeleti nagytermében fogadjuk a felajánlásokat minden hétköznap 10.00 és 12.00 óra, illetve 15.00 és 17.00 óra között 2022. március 30-tól 2022. április 8-ig. Amennyiben az adományozók közül valaki ezekben az időpontokban nem tudja behozni az adományát, kérjük, hívja a +36-70-213-7513-as telefonszámot és találunk megoldást arra, hogy a támogatás célba érjen.

Szívesen fogadunk:

-       ruhát és cipőt gyermekek és felnőttek részére egyaránt

-       alsóneműt

-       tisztálkodási szereket

-       csecsemők ellátásához szükséges holmikat (pelenka, tápszer, bébiétel, fürdető stb.)

-       tanszerek

-       tartós élelmiszerek

A felajánlásokat a Család- és Gyermekjóléti Központ folyamatosan szállítja majd ki az érintetteknek.

A menekültek közül már többen munkába álltak, a városon belüli közlekedésüket nagyban segíthetnék kerékpárok, így amennyiben van otthon használaton kívüli kerékpárjuk, azokat is várjuk. A kerékpárok felajánlását a +36-70-213-7513-as telefonszámon tudják megtenni, kollégánk egyezteti majd a részéleteket Önökkel.

Fontos információ, hogy több, a városban működő cég és vállalkozás is jelezte, hogy foglalkoztatna menekülteket, így abban is tudunk segíteni, hogy ezekkel a potenciális munkaadókkal összekapcsoljuk őket. Várjuk azon munkaadók jelentkezését is, akik biztosítanának munkát menekültek számára, kérjük ezt e-mailben jelezzék nekünk a titkarsag2@szentgotthard.hu címen.

Megtesszük, ami tőlünk telik, de kérünk minden jóérzésű szentgotthárdit, hogy legyen ebben a nem mindennapi helyzetben segítségünkre.

Köszönjük!

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés