Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Merre tovább? - Pályaválasztási nap Szentgotthárdon

Merre tovább? - Pályaválasztási nap Szentgotthárdon
2022. november 18. péntek, 19:59

November 18-án immár 6. alkalommal szervezte meg Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa a Pályaválasztási napot, amelynek célja, hogy segítsen eligazodni a képzési kínálatok között a továbbtanulás, pályaválasztás előtt álló helyi középiskolákban tanuló diákoknak.

Az esemény idén új helyszínen a Szentgotthárdi Sport és Szabadidőközpontban zajlott. A rendezvény kezdetén Dr. Sütő Ferenc nemzetiségi, ifjúsági és egyházi ügyekért felelős önkormányzati tanácsnok köszöntötte a diákokat, majd Simonné Janzsó Tünde a Vas Megyei Pedagógiai szakszolgálat munkatársa hasznos ismeretekkel látta el a VMSZC III. Béla Technikuma és Kollégiuma, valamint a Szent Gotthárd Gimnázium 11. és 12. évfolyamos tanulóit a pályaválasztással kapcsolatban.
A nap folyamán a tanulók 7 felsőoktatási intézmény képzési kínálatával ismerkedhettek meg ELTE Szombathely, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ, Pannon Egyetem Veszprém, Széchenyi I. Egyetem Győr, Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet, MATE Kaposvár, felsőoktatási intézményeken kívül az érdeklődők megismerkedhettek a helyi III. Béla iskola felnőttképzési kínálatával, továbbá a munkahelyek tekintetében a helyi rendelőintézet, EFI és szakrendelő munkájával illetve a szombathelyi műszaki kar képzésének szemléltetéséhez az AMES Hungária gotthárdi gyára is csatlakozott.

Dr. Sütő Ferenc az Ifjúsági Tanács elnöke elmondta, hogy a rendezvény nagy sikerrel zárult, a középiskolások számos hasznos információval, tanáccsal, szóróanyaggal gazdagodtak, és bízik abban, hogy sokaknak nyújtottak segítséget a továbbtanuláshoz. Valamint nagy örömét fejezte ki, hogy ismét ennyi rangos intézmény tisztelte meg jelenlétével városunkat. Továbbá köszöni Szép Renáta és Gaál Ákos szervező és lebonyolító munkásságát, illetve szintén hálás a Szentgotthárdi Sport és Turisztikai Nonprofit Kft-nek, hogy a helyszínt rendelkezésre bocsájtotta.

 

Szerző: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Forrás: Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés