Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Millió lépés az iskoládért - tanulók, szülők, tanárok, véndiákok is támogathatják mozgással az iskolájukat

Millió lépés az iskoládért - tanulók, szülők, tanárok, véndiákok is támogathatják mozgással az iskolájukat
2023. április 05. szerda, 10:58

A szentgotthárdi iskolák is részt vesznek az aktív Magyarországért felelős államtitkár által meghirdetett „Millió lépés az iskoládért” elnevezésű programban, amelyben sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot nyerhetnek. Ezen felül Szentgotthárd Város Önkormányzata is elkülönített 300.000,- Ft-ot valamennyi olyan szentgotthárdi iskolának, amely 2023. június 11-ig teljesíti az előírt feltételeket.

A „Millió lépés az iskoládért” felhívás keretében szeretnék a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – mozgásra ösztönözni. A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig ismeretekre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról. A verseny célja: minél több résztvevő bevonásával rendszeres mozgással lépéseket gyűjteni az iskoláknak, és minél többször végigjárni a Kékkört. Célcsoport: általános és középiskolás diákok, szülők, tanárok, véndiákok és bárki, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát.

A kihívás 2023. június 11-ig tart. A támogatásnak köszönhetően 100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként. (Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban.) Ezen felül Szentgotthárd Város Önkormányzata is elkülönített iskolánként 300.000,- Ft-ot, amelyet sportszertámogatás formájában biztosít valamennyi olyan szentgotthárdi iskolának, amely 2023. június 11-ig - a program által előírt módon - legalább ötször teljesíti az Országos Kékkör távját.

A Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium külön-külön, a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola és a VMSZC III. Béla Technikum és Kollégium is csatlakozott a kihíváshoz.

Bővebb információ az adott iskolában és a www.milliolepes.hu oldalon.
Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés