Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Működnek a közösen fenntartott szolgáltatások – beszámoló a társulási munkáról

Működnek a közösen fenntartott szolgáltatások – beszámoló a társulási munkáról
2022. január 31. hétfő, 08:05

A térség tizenhat települését tömörítő Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás önkormányzatai nem csupán egyes közszolgáltatások ellátására szövetkeztek, de intézményeket is közösen tartanak fenn: óvodákat, bölcsődét, a szentgotthárdi Városi Gondozási Központot és a Család- és Gyermekjóléti Központot is – tavasztól pedig egy újabb tagintézményt.

A Képviselő-testület a januári ülésén tárgyalta a Társulás 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolót. Az együttműködést tavaly is befolyásolta a koronavírus-járvány, az év első felében a döntéseket – a tagönkormányzatok véleményének kikérése után - az elnök hozta meg. Mint máskor is, a térségi szintű szolgáltatások működtetése és az ahhoz tartozó feladatellátás tette ki a munka legnagyobb részét, a határozatok többsége is ehhez kapcsolódott.

 

A több mint 700 millió forintos költségvetésű szervezet olyan állami támogatásokra is jogosulttá vált, amelyek a közös feladatellátás okán érkeztek a térségbe, ezzel is könnyítve a térségi szolgáltatások finanszírozásán. Részben ennek is köszönhetően a vidéken elérhető szociális ellátások szinte minden eleme hozzáférhető a szentgotthárdi kistérség legkisebb falujában is. A szolgáltatások ma a legkorszerűbbek és nagy segítséget jelentenek a rászorulóknak.

 

A társulási intézményekben több önkormányzati pályázati fejlesztés is megvalósulhatott. Korszerűsítették a szentgotthárdi óvoda fűtési rendszerét, felújították a csörötneki tagóvoda épületét, modernizálták a Városi Gondozási Központban a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás teljes technikai hátterét, illetve a szentgotthárdi bölcsőde bővítése is – több eredménytelen közbeszerzési eljárás után – hamarosan elindulhat. A szintén pályázati forrásból megvalósított csörötneki minibölcsőde a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde új, önálló telephelyeként kezdi meg a működését, várhatóan már idén tavasszal.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés