Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Németh Ferenc kapta idén a „Szentgotthárd Nemzetiségekért Díjat”

Németh Ferenc kapta idén a „Szentgotthárd Nemzetiségekért Díjat”
2023. december 13. szerda, 15:24

A képviselő-testület idei utolsó ülésén Labritz Béla alpolgármestertől vehette át a „Szentgotthárd Nemzetiségekért Díjat” Németh Ferenc, a Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat tagja.

Németh Ferenc szlovén családba született. Szlovén szülők gyermekeként magába szívta a szlovén nyelv ismeretét, szeretetét, megismerte a szlovén hagyományokat és kultúrát. Gyermek- és iskolai éveit Rábatótfaluban töltötte.

Érettségit a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban tett, majd a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki karán folytatta tanulmányait. Itt 1984-ben diplomázott mezőgazdasági gépészmérnökként.

Tanulmányai elvégzése után visszatért Szentgotthárdra, a Kaszagyárban kezdett dolgozni. Közben családot alapított, két gyermeke született.

Jelenleg, már 22 éve, az Opel területén működő Borsodi Műhely KFT Győr dolgozója.

Sokat tevékenykedik a Szentgotthárdon és környékén élő szlovén lakosságért. A szlovén hagyományok aktív ápolója a mai napig. A szlovénséghez való kötődését, a szlovén közösséghez való tartozását mutatja, hogy alapító tagja és ma is aktív tagja a Szlovén Nemzetiségi Önkormányzatnak. Az Országos Szlovén Önkormányzat alakuló közgyűlésének is tagja volt, melyben több évig munkálkodott.

A nemzetiségi és városrészi programok szervezésében, lebonyolításában aktívan részt vesz. A Szlovén Nemzetiségi önkormányzat fotósa is, a rendezvényekről képeket küld a szlovén kalendáriumba.

Az anyanyelvű hitélet ápolása is fontos számára. A szentgotthárdi templomban hónapról hónapra bemutatott szlovén nyelvű szentmisék állandó résztvevője és segítője.

A szlovén nyelv, kultúra és hagyományok fennmaradását, ápolását és továbbörökítését szívügyének tekinti, a szlovén közösség mindig számíthat rá. Munkásságának méltó elismerése e díj.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés