Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Népszámlálás 2022

Népszámlálás 2022
2022. szeptember 15. csütörtök, 09:04

2022. október 1-től 2022. november 20-ig – a pótösszeírással együtt november 28-ig – tizenhatodik alkalommal kerül sor Magyarországon népszámlálásra, amely egyedülálló a statisztikai adatfelvételek között. A népszámlálás az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

A KSH szeptember utolsó hetében felkérőlevélben tájékoztatja a lakosságot a válaszadási módozatokról. Ebben a levélben adja meg az internetes önkitöltéshez szükséges belépési kódot is. A felkérőleveleket a Magyar Posta kézbesíti. A felkérőlevél nevet nem, csak címet tartalmaz, ezért a sikeres kézbesítés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelek a megfelelő címekre érkezzenek meg.

 

A postai kézbesítés minél pontosabb teljesítése érdekében fontos, ezért kérjük a Tisztelt Szentgotthárdiakat, hogy a házszámokat jól látható módon tüntessék fel!

 

Mindez összecseng a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló, 2014 óta hatályos önkormányzati rendeletünkkel, melynek tizedik paragrafusa alapján az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlan házszámát, vagy – amennyiben az ingatlan más módon egyértelműen nem azonosítható – helyrajzi számát tartalmazó táblát az ingatlan utcafronti kerítésére, házfalára, vagy külön tartószerkezeten, a közterületről jól látható módon kihelyezni.

 

A népszámlálás kapcsán fontos megemlíteni még, hogy a törvény szerint az adatszolgáltatás kötelező, ez alól csak az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó kérdés kivétel, ezeknél tehát a válaszadás önkéntes.

 

Kérjük tehát a Kedves Szentgotthárdiakat, hogy vagy töltsék ki önállóan, a felkérőlevélben kapott belépési kód segítségével, interneten október 1. és október 16. között a kérdőíveket, vagy működjenek együtt az október 17. és november 20. között kiérkező számlálóbiztossal, ha kell, egyeztessenek vele időpontot – erre az első sikertelen kapcsolatfelvételi kísérletet követően lesz mód. Most, szeptemberben pedig ne felejtsék ellenőrizni a házszám feltüntetését, és pótolni, ha szükséges!

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés