Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Hírek

Önkéntes varrók készítik a környezetbarát tasakokat

Önkéntes varrók készítik a környezetbarát tasakokat
2020. június 11. csütörtök, 10:23

A Muraba Európai Területi Társulás mögött rendkívül aktív és eredményes időszak áll. Az elmúlt hónapok kihívásait úgy tudta átvészelni a szervezet, hogy a hatékony munkavégzést szerencsére nem befolyásolta erőteljesen a vírushelyzet.

Térséget fejlesztünk, és közösséget építünk! Ezt a jelmondatot március elején tűzte zászlajára az intézmény, amivel azt szeretnénk jelezni, hogy amellett, hogy számos beruházást, infrastrukturális fejlesztést segítünk megvalósítani, nekünk éppolyan fontos, hogy itt élők számára is alternatívát kínáljunk a mindennapokra. Népszerűsítettünk olyan pályázati lehetőségeket, amelyek a civil közösségek, vagy éppen a fiatalok számára voltak elérhetőek, de próbáltuk népszerűsíteni az olvasás fontosságát is már korábban. Nemrégiben pedig útjára indítottuk a #egyvanbelőle felhívást, melynek keretében többször használatos zöldség-gyümölcs és pékáru tároló tasakok elkészítésére kértük fel a lakosságot közösségi összefogás keretében. A cél érdekében varrni való anyagok felajánlása révén és önkéntes varrók munkáinak a gyümölcseként, ingyenesen tudunk majd ilyen tároló tasakokat adni a lakosság jelentős részének. Ezek elkészítéséhez elsősorban régi függönyanyagok, textil, vászon, pamut anyagok a megfelelőek. Több felajánlás is érkezett már, üzletek és lakosok részéről egyaránt. Sőt, néhányan már jelentkeztek is, hogy pár darab megvarrásával segítenék az akció megvalósulását.

Az összefogás tehát elindult, de hogy sikeresen meg is valósuljon, ahhoz még várunk további jelentkezőket, akár régi függönyanyag, vagy akár a varrásra való jelentkezés felajánlásával. Környezetünk védelme az örökségünk védelme. Közösséget építünk.

Ezzel párhuzamosan az elmúlt hetekben tíz olyan pályázatot nyújtottunk be, amely egytől egyig a Rába-vidéki települési önkormányzatok fejlesztéseit hivatottak megvalósítani. Az orvosi rendelő felújítástól a közösségi terek fejlesztéséig, számos olyan projektet állítottunk össze, amelyek a térség fejlesztéséhez járulnak hozzá. Ezek mellett további három, a Rába-vidéken túli település számára is nyújtottunk be projektjavaslatot a Hungarikum pályázat keretében, amelyek a helyi értékek ápolásának fontosságára hívják fel a figyelmet. Illetve március óta koordináljuk a Motivage elnevezésű, határon átnyúló szlovén – magyar pályázatunkat. A közel 120 millió forintos összköltségű projekt célja egy határon átnyúló idősbarát régió fejlesztése Lendva és Szentgotthárd térségének időskorúakkal foglalkozó szervezetei között.

Térséget fejlesztünk, és közösséget építünk!

Forrás: MURABA ETT
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés