Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 6. szám
Hírek

Online ünnepség keretében köszöntötte a város az egészségügyi és szociális szféra dolgozóit

Online ünnepség keretében köszöntötte a város az egészségügyi és szociális szféra dolgozóit
2020. július 02. csütörtök, 15:45

Bár a járványügyi helyzet jelentősen javult, a Semmelweis-napi ünnepséget mégis online, az önkormányzat Facebook oldalán tartotta meg a város. A rendhagyó program során szavalattal és köszöntőkkel emlékeztek meg az egészségügy és a szociális ellátás területén dolgozókról.

 

Székely Dóra nyitotta meg az online műsort, Kosztolányi Dezső: A szegény kisgyermek panaszai egy részletének előadásával. Dórának a verset édesanyja, Székelyné Kovács Georgina tanította be.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármesterének köszöntőjével folytatódott a program. Beszédében kiemelte, hogy a közelmúlt eseményei hatványozottan irányították rá a figyelmet az egészségügyi és szociális intézményekre, valamint az ott embert próbáló feladatokat ellátó dolgozókra. Elmondta, akár az egészségügyet, akár a szociális szférát nézzük, nincs könnyű dolga egyik területnek sem, hiszen nap mint nap kell szembenézniük olyan kihívásokkal, emberi sorsokkal, amelyek nem csupán szakmai rátermettséget, hanem erős lelket is kívánnak. Szentgotthárd Város Önkormányzata nevében megköszönte mindkét terület dolgozóinak az áldozatos munkát, és azt, hogy a nehéz körülmények között is reményt, támaszt és hitet adnak a segítségért folyamodóknak.

Dr. Klósz Beáta, a Rendelőintézet intézményvezetője köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a veszélyhelyzet idején az egészségügyi dolgozók rengeteget tanultak, elsősorban önmagukról, megküzdési, alkalmazkodási képességeikről, feladatmegoldásukról. Újraértelmezték az együttműködést, a fegyelmezettséget. A legnagyobb tanulság, hogy folyamatosan keresni kell a mindig megújuló és megújító lehetőségeket. Köszönetét fejezte ki a háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak és asszisztenseiknek, a fogorvosoknak és asszisztenseiknek, a házi betegellátásban és hospice ellátásban tevékenykedőknek, a védőnőknek, az ügyeleti feladatot ellátóknak, a foglalkozás-egészségügyi szolgálatnak, a járóbeteg-szakellátás munkatársainak, fekvőbeteg-ellátást nyújtó szolgáltató munkatársainak, a patikában dolgozóknak, az EFI munkatársainak, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak, a Népegészségügyi Osztály munkatársainak, valamint a szociális ellátásban dolgozóknak.

Végezetül Fábián Béláné, a Város Gondozási Központ intézményvezetője mondta el gondolatait. Röviden felelevenítette, hogy a szociális szakemberek milyen küldetést vállalnak munkavégzésükkel kapcsolatban, majd a veszélyhelyzet alatti kihívásokkal kapcsolatos tapasztalatok osztotta meg. Elmondta, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt az életbe lépő, elrendelt intézkedések új kihívások elé állították a szociális szakembereket is, akiknek a munkája az elmúlt hónapokban rendkívül veszélyes és megterhelő volt. A Városi Gondozási Központ munkatársai is példa értékű kitartással, erejükön felül gondoskodtak egyrészt ellátottjainkról, másrészt a városban élő, segítséget kérő, a megbetegedés kockázatának fokozottan kitett időskorú és fogyatékkal élő lakosságról. Az egészségügyi dolgozókhoz, mentősökhöz hasonlóan a szociális szakemberek is a frontvonalban kellő higgadtsággal és szakértelemmel tették a dolgukat, saját egészségüket kockáztatva a rászorulók folyamatos ellátása érdekében. Reményét fejezte ki, hogy a járványveszély pozitív hozadéka hatással lesz az érintett területekre. A koronavírus különösen rávilágított a hiányosságokra, a főbb problémákra, nehézségekre, ugyanakkor elindított egy tanulási, tapasztalatokból építkező folyamatot is.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés