Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Pintér Krisztina kapta idén a „Szentgotthárdi Nemzetiségekért Díjat”

Pintér Krisztina kapta idén a „Szentgotthárdi Nemzetiségekért Díjat”
2022. december 14. szerda, 10:49

A decemberi képviselő-testületi ülés napirendi pontjai előtt egy rövid ünnepség keretében vehette át Pintér Krisztina, az Arany János Általános Iskola pedagógusa Huszár Gábor polgármestertől a „Szentgotthárdi Nemzetiségekért Díjat”.

Pintér Krisztina 1994-ben szerzett német nyelv és irodalom szakos tanári diplomát, majd 1995-ben vette át olasz szakos nyelvtanári diplomáját. Még ebben az évben munkába állt a Széchenyi István Általános Iskolában. Nagy szeretettel és kiváló szakmai érzékkel fordult felső tagozatos tanítványai felé és ösztönözte őket a német nyelv tanulására. Alapos és biztos tudást nyújtott számukra a középiskolai tanulmányokhoz.
2008 óta az Arany János Általános Iskolában alsó tagozatos gyermekeket tanít. Folyamatosan arra törekszik, hogy a leghatékonyabb módszerek alkalmazásával, a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve megszerettesse tanítványaival a német nyelvet. Szakmai felkészültségének, egyéniségének, tudatos pedagógiai tevékenységének köszönhetően a gyerekek örömmel és lelkesen vesznek részt óráin.
Elhivatottságára jellemző, hogy folyamatosan részt vesz továbbképzéseken, bővíti szakmai tudását.
A német nemzetiségi oktatásnak több évtizede aktív részese, az általa tartott bemutató órák is a magas színvonalú minőségi munkára való törekvését és lelkiismeretességét tükrözik. Német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjainak rendszeresen szervez színházlátogatást, kirándulást. Aktív szervezője és résztvevője a német nemzetiségi olvasótáboroknak.

A nemzetiségi kultúra ápolására nemcsak a népismeret órákon fektet nagy hangsúlyt, hanem felkészíti diákjait különböző kulturális műsorokon való részvételre is. Rendszeresen színes és érdekes programokat szervez az Arany János iskolában a nemzetiségi napok keretében, diákjai többször vettek részt a "Heimattreffen"-"Szülőföld" találkozókon, német nemzetiségi szavalóversenyeken. A német nemzetiségi kultúra megőrzéséért folytatott pedagógiai tevékenysége okán méltó a Szentgotthárdi Nemzetiségekért Díj elismerésre.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés