Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
XI. évfolyam 5. szám
Hírek

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület
2020. augusztus 17. hétfő, 10:50

Az előző hónaphoz hasonlóan augusztusban is rendkívüli ülésen találkoztak a képviselő-testületi tagok.

Első napirendi pontként a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásával foglalkoztak: a foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonya 2020. november 1. napjával Munka törvénykönyve által szabályozott munkajogi jogviszonnyá alakul át. A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum megbízott igazgatójának az intézménnyel fennálló   közalkalmazotti jogviszonyára is alkalmazni kell a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról szóló törvényt - az ehhez szükséges intézkedések és jognyilatkozatok megtételét ugyanúgy jóváhagyták az ülésen, akárcsak az intézmény alapító okiratának kapcsolódó módosítását.

Jóváhagyták a Közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra benyújtott pályázat megvalósításához szükséges 100.000,- Ft önerő biztosítását is. Az emberi erőforrások minisztere által meghirdetett pályázat célja a közművelődési intézmények vagy közösségi színterek műszaki, technikai eszközállományának, épületének karbantartása, felújítása - az önkormányzat által benyújtott pályázat a szentgotthárdi színház hangtechnikájának fejlesztését célozta meg.

Szentgotthárdon 2015 óta működik Tourinform iroda, amelynek üzemeltetésével a város a Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület (TDM) bízta meg. A TDM szervezet a Tourinform iroda működtetését 2020. szeptember elsejétől visszaadja Szentgotthárd Város Önkormányzatának. Mivel a Tourinform Iroda működtetése és az ezzel járó országos hálózathoz való csatlakozás turisztikailag fontos feladat, az iroda működtetésére mielőbb megoldást kell találni. Addig - átmenetileg, néhány hónapig - „virtuálisan” működik csak tovább, ellátva a Magyar Turisztikai Ügynökségtől érkező adatszolgáltatási feladatokat. Felhatalmazták a polgármestert, hogy a Tourinform Iroda működtetésének céljából a végzettségre vonatkozó előírásokkal rendelkező irodavezetőt bízzon meg az átmeneti időszakra. Az iroda további működtetésével kapcsolatban a 2020. szeptemberi ülésre készül előterjesztés.

A tavaszi veszélyhelyzet idején a civil szervezetekkel való együttműködésről és a tavalyi év tapasztalatairól szóló előterjesztésről a polgármester döntött azzal, hogy a 2020. évi civil szervezeteket és városrészeket támogató alapról és a közös éves cselekvési és programtervről a veszélyhelyzet elmúltával tárgyal majd a testület. Az alap felosztásának szabályzata a körülményekhez igazodva készült most el, az év második felében (július 01 – december 31.) megvalósuló programok támogathatók ennek értelmében. Minden egyes városrész maximum 350.000,- Ft támogatást igényelhet a szabályzatban meghatározott célokra, a civil szervezetek/alapítványok idei évi kerete pedig összesen 1.000.000,- Ft. A programok szervezésénél, lebonyolításánál különös figyelmet kell majd fordítani a járványügyi helyzet éppen aktuális jogszabályainak előírásaira. A kérelmek benyújtási határideje augusztus 31.

2020. évtől a közétkeztetési szolgáltató gluténmentes diétát is biztosít a közétkeztetést igénybe vevők részére. Mivel a diéta tartós betegségnek minősül, ezért a költségek viselése jogszabályi előírások betartásával valósul meg: bölcsődei, óvodai étkezés esetén 100%-os, iskolai étkezés esetén 50%-os önkormányzati költségviselést jelent. A Képviselő-testület a közétkeztetés keretében biztosított gluténmentes diéta árait elfogadta az ülésen.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény alapján a víziközmű-szolgáltatás hosszú távú biztosíthatósága érdekében tizenöt éves időtávra gördülő fejlesztési tervet kell készíteni. Az Önkormányzat tulajdonában lévő ivóvízellátó és szennyvízellátó vízi közművek vonatkozásában a Gördülő Fejlesztési Terveket elfogadták, valamint felhatalmazták a VASIVÍZ Vas megyei Víz- és Csatornamű Zrt-ot, hogy a fejlesztési tervek beruházási tervrészét összeállítsa és benyújtsa a Magyar Energetikai és Közmű Szabályozási Hivatalhoz jóváhagyásra.

Elrendelték a hatályos rendezési terv lakossági kérelmében foglaltak szerinti felülvizsgálatát és ezzel párhuzamosan kezdeményezték a Szentgotthárd város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló önkormányzati rendelet szükséges módosítását is.

A 2020. évi költségvetési rendelet módosítását követően önkormányzati ingatlanok értékesítésével foglalkoztak, majd – zárt ülés keretében – a szentgotthárdi ipari parkkal kapcsolatos területvásárlási kérelemről és a Vasivíz Zrt. alapszabályának módosításáról, továbbá a Felügyelő Bizottságába történő delegálásról határoztak.

A képviselő-testületi ülésen megtárgyalt napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés