Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület - megújulhat a kemping, szociális szövetkezet létrehozásáról tárgyaltak

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület - megújulhat a kemping, szociális szövetkezet létrehozásáról tárgyaltak
2020. október 20. kedd, 09:51

Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott, a napirendi pontok között szerepelt vis maior támogatás igénylése, és kemping fejlesztés lehetősége is.

Döntöttek arról, hogy vis maior támogatás címen támogatási igényt nyújt be az Önkormányzat a Belügyminisztériumhoz, ugyanis 2020. szeptember 3-án városunkban és környékén ismételten a megszokottnál lényegesen több csapadék hullott. A felhőszakadásszerű eső jelentős károkat okozott önkormányzati utakban, csapadékvíz-elvezető rendszerekben, illetve egy helyszínen partfal csúszás is bekövetkezett, amelynek következtében a közlekedés biztonságát, a lakóingatlanok megközelítését veszélyeztető állapot alakult ki. A vis maior káreseménnyel érintett helyszínek Rábatótfalu és Zsidahegy városrészben helyezkednek el.

Hosszasan tárgyaltak a Szociális szövetkezet létrehozásának lehetőségéről. Pro és kontra érkeztek az érvek, amelyek mentén úgy határoztak, hogy a Képviselő-testület fontos önkormányzati célnak tartja a településen a lakosság alapvető élelmiszerellátásának helyben-, illetőleg 40 km-es távolságon belül termelt termékekkel való biztosítását, valamint az alapvető élelmiszerekből az ellátás helyi szinten való megszervezését. Ehhez a zöldség, gyümölcs, tej, méz stb. termékek biztosítása és az ellátás megszervezése céljából a legalkalmasabb szervezeti formát kell megtalálni.

A Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kérelmére két fő szolgálatot teljesítő tűzoltó kitüntetésének támogatására 150.000,- Ft-ot szavazott meg a testület.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a szentgotthárdi Alpokalja Motel és Kemping tavaly már jelentős részben megújult. Az akkori fejlesztések a szociális blokkot és a közösségi tereket, a közlekedő utakat, a közvilágítást és a zöldterület érintették. Jelen ülésen a képviselők támogatták a kempingfejlesztés második ütemének előkészített megvalósítását, amelynek keretében sor kerülhet a csónakház és közösségi főzőhely, illetve 6 db szálláshelyként funkcionáló faház kialakítására. Ennek érdekében az Önkormányzat támogatási kérelmet nyújt be a Miniszterelnöki Kabinetiroda Biztosi Titkársági Főosztályához azzal, hogy kedvező elbírálás esetén vállalja a csónakház és a közösségi főzőhely önerőből történő megvalósítását.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés