Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

Sebestyénné Németh Eszter munkáját díjazták a magyar kultúra napján

Sebestyénné Németh Eszter munkáját díjazták a magyar kultúra napján
2024. január 23. kedd, 09:24

 

Január 22-én kora este megtelt a Refektórium a magyar kultúra napja alkalmából. Az eseményen Sebestyénné Németh Eszter, a Takács Jenő AMI intézményvezetője vehette át a "Szentgotthárd Közművelődésért Díjat" Labritz Béla alpolgármestertől. A díjátadót követően Bellus Attila és D. Varga Ádám, a Hevesi Sándor Színház színművészeinek zenés irodalmi estjét láthatták és hallhatták a jelenlévők. 

 

 

Labritz Béla, Szentgotthárd város alpolgármestere köszöntötte a szép számú közönséget a Refektóriumban. Beszédében hangsúlyozta, hogy ezen a napon nemcsak a múlt dicsőségéről beszélünk, hanem a jelen kultúrateremtő munkájáról is megemlékezünk. Köszönetet mondott mindazoknak, akik nap mint nap azért fáradoznak, hogy felemeljék a kultúra zászlaját. "A Pannon Kapu Kulturális Egyesület, a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum, a Takács Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a TimeTourist Időutazó Múzeum munkatársainak, a Szentgotthárdi Honismereti Klub tagjainak, a Csákányi László Filmszínház dolgozóinak, civil szervezeteknek, közösségeknek, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a város kulturális életének színesebbé tételéhez, a teljesség igénye nélkül a fúvósoknak, énekkaroknak, kórusoknak, tánccsoportoknak, színjátszóknak, kézműveseknek. Köszönettel tartozunk azoknak a művészeknek, és művészeteket tanuló növendékeknek, akik életüket a művészeteknek szentelik – legyen az zene, tánc, képzőművészet vagy irodalom. És természetesen azoknak a pedagógusoknak is hálásak vagyunk, akik tudásukat átadják a következő generációknak."

A Képviselő-testület döntése alapján Szentgotthárd kulturális életében és a közművelődés területén végzett kimagasló és eredményes szakmai munkája, valamint a zenei és képzőművészeti kultúra ápolása érdekében végzett önzetlen és lelkiismeretes tevékenysége elismerése és megbecsülése jeléül Sebestyénné Németh Eszter, a Takács Jenő AMI intézményvezetője "Szentgotthárd Közművelődésért Díjban" részesült. 

Sebestyénné Németh Eszter 1993. szeptembere óta dolgozik a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskolában. Az ének-egyházzene szakos diplomáját kiegészítve, munkája mellett levelező szakon az Eötvös Loránd Tudományegyetemen zeneiskolai szolfézstanári diplomát szerzett, majd furulya előadóművészi végzettségre tett szert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Három évtizedes pedagógusi tevékenysége során végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, mely részben az elmélettanítás területén, részben a hangszeres oktatásban nyilvánult meg. Intézményvezetői és pedagógusi tevékenysége mellett aktív közreműködője a város kulturális életének, tanítványaival rendszeresen járul hozzá a szentgotthárdi események ünnepélyessé tételéhez. Munkáját nagy szakmai hivatástudat, precizitás jellemzi, eredményei kiemelkedőek. Sikeresen készítette fel az iskola növendékeit a zenei pályára, tanítványainak versenyeredményeit szinte lehetetlen lenne felsorolni, rendre a legrangosabb elismerésekkel és legmagasabb minősítő fokozatokkal térnek haza egy-egy versenyről. 2022. óta mesterpedagógusi besorolással rendelkezik, amelynek keretében az intézményi önértékelésekhez, tanfelügyeleti és az országos pedagógia-szakmai ellenőrzéshez kapcsolódó feladatok ellátására is rendszeresen kap megbízást. Mint minden más feladatát, ezt is magas színvonalon végzi. Az idei tanévben az őriszentpéteri iskola kórusát is vezeti, ahogy a Takács Jenő AMI kórusát is ő irányítja, rendszeresen szerepelnek is különböző rendezvényeken, valamint hangversenyeken. Fontosabb alkalmakkor besegít az egyházi kórusban is, emellett pedig szívén viseli a város életének alakulását is, így az önkormányzat munkáját külső bizottsági tagként segíti. Fontosnak tartja a folyamatos fejlődést és önfejlesztést, rendszeresen vesz részt tovább képzéseken. Tanítványai közül sokan tanulnak tovább művészeti középiskolákban, majd főiskolákon. Segíti és támogatja a hátrányos helyzetű diákokat, nagyon sokat tesz a fejlődésükért. Sebestyénné Németh Eszter elhivatott pedagógus, kiváló intézményvezető és Szentgotthárd kulturális és művészeti életének meghatározó szereplője, munkássága és eredményei okán méltó a „Szentgotthárd Közművelődésért Díjra”.

Az est zárásaként a "Világosságot!" c. zenés irodalmi esttel szórakoztatta a közönséget a zalaegerszegi színház két színművésze, Bellus Attila és D. Varga Ádám. Több Petőfi-vers (köztük egy Arany János vers is), néhány versrészlet és két megzenésített vers tette ki azt a versfolyamot, amely néhány ismertebb verse mellett főként a kevésbé ismert Petőfit mutatta be: a hedonista, a jóbarát és a filozofikus Petőfit.

Fotó: Bana Ferenc

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés